Karşıyaka Belediyesi ile Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası Karşıyaka Fotoğraf Günleri" bu yıl 4’üncü kez kapılarını açacak. Alanında uzman konukların katılacağı organizasyonda sergiler, söyleşiler ve sunumlar yer alacak. Etkinlikler, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

YERLİ, YABANCI SANATÇILAR

Sanatın farklı dallarını destekleyen Karşıyaka Belediyesi, 4’üncü Uluslararası Karşıyaka Fotoğraf Günleri için hazırlıklarını tamamladı. Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (EFSA) işbirliğiyle, 7 - 9 Kasım tarihleri arasında Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona, 6 yabancı ve 15 yerli fotoğraf sanatçısı katılacak. Organizasyon süresince sergiler açılacak, fotoğraf üzerine sunumlar ve söyleşiler gerçekleşecek.

KÜÇÜK BAKIŞLAR, BÜYÜK DOKUNUŞLAR

7 Kasım Cuma akşamı gerçekleştirilecek açılış töreni ve kokteylin ardından, “Küçük Bakışlar, Büyük Dokunuşlar” başlıklı sergi ziyarete açılacak. 8 Kasım’da ise ilçe belediyeleri, ilkokul, lise öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları sunumlar yapacak. Aynı gün pek çok değerli fotoğraf sanatçısı da sunum ve söyleşileri ile organizasyonda yer alacak.

VATANDAŞ GAZETECİLİĞİ

Karşıyaka Uluslararası Fotoğraf Günleri’nin son gününde ise moderatörlüğünü Ahmet İmançer’in yapacağı “Vatandaş Gazeteciliği” başlıklı bir söyleşi yapılacak. Söyleşiye Emine Kart , Bülent Kılıç, Bünyamin Aygün ve Kazım Kızıl gibi tanınmış isimler katılacak. Final günü, üniversite öğrencileri, fotoğraf sanatçıları ve kulüplerin sunum ve söyleşi etkinlikleri ile sona erecek.