Kültürel ve sanatsal etkinliklerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, kış ayları öncesi fiziki altyapı çalışmalarına da hız verdi. Cadde, sokak ve kaldırımlardaki bakım-onarım ile yeni yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye; okul, cami ve ihtiyaç sahibi dernek binalarına yönelik yenileme çalışmalarını da tamamlama aşamasına getirdi. Başkan Akpınar “Daha modern ve yaşanabilir bir Karşıyaka yaratmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

CADDE VE SOKAKLARA MAKYAJ

Kış aylarında yaşanacak olumsuzluklara karşı erken önlem alan Karşıyaka Belediyesi, kentin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son iki ayda cadde, sokak ve kaldırımlardaki bakım ve onarım çalışmalarını büyük oranda bitirdi. Yalı, Mustafa Kemal, Cumhuriyet ve Zübeyde Hanım başta olmak üzere, yaklaşık 20 mahallede eş zamanlı çalışmalar yürüten belediye ekipleri, çıkmaz sokakları ana caddelere bağladı, kısa yaya ve taşıt yolları ile mahalleler arası ulaşımı daha kolay hale getirdi.

OKULLAR VE CAMİLER DE YENİLENDİ

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 2014 yılı içinde, 801 farklı noktada 1 milyon ton asfalt döküldü. Yaklaşık 900 adreste 8 bin metre kare parke taşı döşendi. Şiddetli yağışlarda, yağmur suyu sıkıntısı yaşanmaması için 753 ayrı adreste kanal temizliği gerçekleştirildi. Öncelikli sokaklarda kaldırımlar da yenilendi. Okul ve camilerden gelen talepler doğrultusunda bahçe duvarları, giriş - çıkış ve iç yollar da bakımdan geçirildi. Öğretmenler, veliler ve mahalle sakinleri, belediye ekiplerince sürdürülen çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “27 mahallemizin hepsinde kaldırım, yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Hizmetlerimize vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yön veriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde tüm ihtiyaçlara yanıt vermeye gayret ediyoruz. Zübeyde Hanım Mahallemizde yıllardan beri çözülemeyen sorunlar vardı. Burada yeni bir yol çalışması başlattık ve çevre düzenlemesini yapıyoruz. Mustafa Kemal Mahallemizde de çok güzel bir camimiz var. Ancak yüksek bir tepede olduğu için vatandaşlarımız buraya ulaşmakta zorluk çekiyordu. Burada açtığımız yeni yol ve kademeli kaldırım ile camimize ulaşımı kolaylaştırdık. Karşıyaka Belediyesi olarak, hayatın her alanında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıran hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.