Dünyanın dört bir yanındaki kardeş şehirlerine yenilerini eklemek ve ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Çin’in Wuxi kentinde düzenlenen 7. Uluslararası Kardeş Şehirler Forumu’na katıldı. Karşıyaka’yı dünyaya en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Özellikle ticaret ve turizm alanlarında yeni bağlantılar kurmak ve yeni kültürlere kapı açmak için kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veriyoruz” dedi.

KARŞIYAKA’YI ANLATTI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve belediye bürokratlarından oluşan bir heyet, Çin’deki 7. Uluslararası Kardeş Şehirler Forumu’na katıldı. Karşıyaka’nın kardeş şehir olma yolunda ilerlediği Wuxi kentinde düzenlenen organizasyonda çeşitli temaslarda bulunan heyet; dünya turizmindeki eğilimler ve uluslararası işbirlikleri gibi pek çok farklı başlık altında gerçekleşen toplantılara katıldı.

“ORTAK PAYDADA BULUŞALIM”

Başkan Akpınar, “Karşıyaka, sadece İzmir’in değil; Türkiye’nin en önemli, en gözde ilçelerinden biridir ve bu kentte yaşamak tüm Karşıyakalılar için bir ayrıcalıktır. Kentimiz yıllardır, farklı kültürleri dostça bir arada yaşatmaktadır. Karşıyaka Belediyesi olarak; kültürel farklardan yeni dostluklar çıkarmak ve farklılığın getirdiği ortak paydada buluşmak adına kardeş şehir ilişkilerine önem vermekteyiz. Kardeş şehirlerin, kültürel zenginliklerini kentimizde yaşatmak ve Karşıyakalılara tanıtmak amacı ile kardeş şehirlerimize ait kültürel ögelere kentimizde yer vermek isteriz. Paylaşımı arttırmak, ilişkileri olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda; kültür, sanat, spor gibi projeler ile birlikte, sosyal sorumluluk içeren çocuk, kadın, dezavantajlı bireyler, çevre ve doğal afet gibi konularda kardeş şehirler birbirlerine katkı sağlamalıdır” dedi.

YENİ PROJELER

Altı milyonu aşkın nüfusa sahip oldukça gelişmiş bir kent olan Wuxi ile kardeş şehir olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını da ifade eden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediyemiz, Çin’in Wuxi Belediyesi ile kardeş şehir olma yolunda ilerlerken, yeni projelerle birlikte hareket etmeyi ve Çin kültürünü Karşıyaka’da yaşatmayı hedeflemektedir. İki kenti resmen kardeş ilan etmek için çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.