29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi törenle kutlandı. Rekreasyon alanında gerçekleştirilen törende Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu hazır bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kemalpaşa Rekreasyon alanında düzenlenen resmi törenle kutlandı. Çok sayıda vatandaş ve öğrencinin hazır bulunduğu törende konuşan Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, birlik mesajı vererek, “Irak ve Suriye’nin kan gölü olmasına neden olanlar çok yakın bir zamanda buralardan faydalanarak Türkiye’yi de aynı ortama sürüklemeye çalıştılar; ülkemizi karıştırmaya çalışarak kardeş kavgası çıkartmak için uğraştılar. Amaçları ülkemizi de kan gölüne çevirmekti ancak bu aymazların göz ardı ettiği şey bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğuydu. Burası sevginin, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin gücüyle yükselen bir cumhuriyettir. Burası Malazgirt’te Mohaç’ta Çanakkale’de Sakarya ve Dumlupınar’da kardeşliğini birbirine ispat etmiş; tarihi, kültürü, dini ve töresi bir olanların yurdudur. Burası düğün ve cenazesi bir olanların toprağıdır” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun da hazır bulunduğu törende konuşmasını sürdüren Taşbilek, “Kardeş kanı akıtarak temelinde aziz şehitlerimizin kanı ve analarımızın gözyaşı olan cumhuriyetimizi yıkmak ve bizi bölmek isteyenlere karşı gençlerimize düşün görev, birliğimizi ve beraberliğimizi korumak için bilinçli olmaktır. Bize düşen görev, geçmişte Çanakkale’de olduğu gibi bugün Diyarbakır’da, Van’da, İzmir’de ve Kemalpaşa’da omuz omuza olduğumuzu göstermektir. Bugün dünden daha güçlü birbirimize kenetlenmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından tören geçiti yapıldı. Bu arada Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen akşam etkinlikleri iptal edildi.