Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın, yüksek teknolojili ürünlerin üretimine nerede olursa olsun 5’inci bölge teşviği verileceği ve orta teknolojik yatırımlara da 3’üncü bölge teşviği verecekleri açıklamalarının peşini bırakmayacağız” dedi.

KESİAD’ın her ay düzenlediği Perşembe Kahvaltıları Kemalpaşa Ramada Oteli’nde yapıldı. Sanayicilerin farklı sektörlerin temsilcileriyle buluştuğu toplantıya Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Başkanvekili Fahrettin Selçik, toplantı sponsoru Analiz Kırtasiye Genel Müdürü Mustafa Dündar, Kemalpaşa Toplum Sağlığı hekimi Dr. Enver Köz ve dernek üyesi sanayiciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında sanayicilere seslenen KESİAD Başkanı Aytekin Öztaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın geçtiğimiz ay İzmir’i ziyaret ettiğini ve sanayicilerle bir araya geldiğini hatırlattı. Bakan Işık ile sanayicilerin gerçekleştirdiği toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Öztaş, “Bakan Bey, ‘İzmir’i artık sanayi kenti olarak değil, bilim ve teknolojide fark oluşturan bir kent olarak görmek istiyoruz.

Marmara Bölgesi ülke sanayinn yüzde 50’sini barındırıyor ve bu ülke ekonomisi için çok büyük bir risk oluşturuyor, sanayinin yurt çapına yayılmasının lazım’ dedi. Bizde, İzmir’i Türkiye’nin yüksek teknolojili ürün üreten merkezlerinden biri olmasını gönülden istiyoruz ve sanayiciler olarak Sayın Işık’ın, yüksek teknolojili ürünlerin nerede olursa olsun üretimine 5’inci bölge teşviki verileceği, orta teknolojik yatırımlara da 3’üncü bölge teşviki verecekleri açıklamasının peşini bırakmayalım” dedi.

Son günlerde hükümet nezdinde konuşulan ‘İzmir’deki OSB’lerin atıl kısımları dolana kadar İzmir’e teşvik verilmesi gerektiği ve TOKİ’nin uzun vade ödemeli fabrikalar inşa etmesi’ görüşünü desteklediklerini ifade eden Öztaş, her işletmenin kendi iştigal konusuna göre projesini oluşturarak, TOKİ’ye verebileceğini ve TOKİ’ninde projeye sadık kalarak inşaatı yapıp teslim edebileceğini belirterek “Oysa OSB’ler ticari işletme gibi davranmayıp, maliyetine arsa sağlasa, TOKİ uzun vade ödemeli fabrika yaparsa, işte o zaman 2023 hedeflerine hızla ulaşırız, Türk girişimcisinin önünde kimse duramaz” dedi.

KESİAD’ın düzenlediği kahvaltı toplantıların etkisinin günden güne artarak devam ettiğini ifade eden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, kendi KOSBİ’de ağaçlandırma projesine başlayacaklarını söyledi. Sanayicilerin fabrikalarının etrafını ağaçlandırmasında yarar olduğunu belirten Porsuk, “Biz bunu bir plan çerçevesinde yapmak istiyoruz. Anlara yolu üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğüyle de görüşmeler yapıp nasıl bir peyzaj yapmamız gerektiği konusunda hareket etmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir tabiriyle gecekondu organizeden düzenli organze haline geldik. Artık bu doğrultuda düzenlemeler yapmak istiyoruz” diye konuştu.

KESİAD’ın kurucu başkanı olarak gün geçtikçe derneğin gücünü arttırarak yoluna devam ettirdiğini belirten BAYOSB Başkanvekili Fahrettin Selçik, eskiden beri üzerinde durdukları Sanayi Vadisi olma fikrinin tuttuğunu söyledi. Turgutlu’yu da aralarına alarak Kemalpaşa, Bağyurdu olarak bir birliktelik oluşturduklarını anlatan Selçik, “Bu projenin içinde belediyelerimiz ve mülki idarelerimiz var. Bu güç birliğini getirecek ve büyük projelere el atabileceğiz. Sanayi Vadisi projesinde ortak noktamız KESİAD. KESİAD’ın organizasyonuyla bu işe soyunduk. Bu projemize herkesin fikri destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Analiz Kırtasiye Genel Müdürü Mustafa Dündar, firmalar için yaptıkları özel indirimleri anlatırken Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinden Dr. Enver Köz de fabrikalarda yaptıkları yerinde tetkikler neticesinde birçok kişide yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıkların bulgularına rastlandığını ve bundan kişilerin haberlerinin olmadığını söyledi.