Konak Belediyesi ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin ortaklaşa hayata geçirdiği "Kemeraltı Günleri" coşkulu başladı, coşkulu sona erdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski canlılığına kavuşturmak amacıyla düzenlenen ve sekiz gün süren "Kemeraltı Günleri" vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. "Kemeraltı Günleri" kapsamında valilik binası yanı, SSK Blokları, Hisarönü, Salepçioğlu Çarşısı ve YKM önüne kurulan sahnelerde animasyon, konser, kukla, canlı heykel ve dans gösterileri sergilendi. Çocuklarıyla birlikte alışverişe gelen aileler, gösterileri ilgiyle izledi. Minik izleyiciler de katıldıkları yarışmalarda çeşitli hediyeler kazanma şansı buldu. Çarşı esnafı da, bir hafta boyunca işlerine katkı sağlayan Kemeraltı Günleri’nin bu yıl oldukça başarılı ve renkli geçtiğini söyledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şenlik havasında geçen etkinliklerin bir diğer amacının da Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın yeniden canlandırmak olduğunu belirterek, "Bizim kenti kent yapan değerleri, kültürünü, tarihini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir borcumuz da var. Dolayısıyla düzenlediğimiz Kemeraltı Günleri ile buradaki esnafın ve zanaatkarların yeniden hatırlanmasını, ürettiği değerlerin geleceğe aktarılmasını sağlamak istiyoruz. Dolu dolu geçen bir haftada hem çarşı esnafının yeni yıl öncesi bir nebze bile olsa işlerinin artmasını, hem de alışverişe gelen yurttaşlarımızın keyifli bir gün geçirmesini amaçladık. Güzel geçen etkinliklerimize destek olan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya da, Kemeraltı Günleri’nin bu yıl çok daha nitelikli ve etkin geçtiğini ifade ederek, katkılarından ötürü Başkan Sema Pekdaş’a esnaf adına teşekkür etti.