Konak Belediyesi’nin genç Taekwondocusu Rahmi Çelik (16) başarılarına bir yenisini daha ekledi. Girdiği müsabakalardan madalya almadan dönmeyen genç sporcu, son olarak Antalya’da düzenlen şampiyonadan da iki madalya birden kazandı. Bu başarısıyla Türk Milli Takımı’na girme şansı da bulan Çelik, Konak Belediyesi’nin spor okullarından yetişerek taekwondo branşında milli formayı giymeye hak kazanan ilk sporcu oldu.

Takım sporlarında olduğu kadar bireysel sporlarda da başarılı sonuçlar alan Konak Belediyesi Spor Kulübü’nün yetiştirdiği genç isimlerden Rahmi Çelik, 28-30 Kasım tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenen Uluslararası Taekwondo Şampiyonası’nda bir şampiyonluk bir de 3.’lük elde etti. 2009 yılından bu yana Konak Belediyesi çatısı altında başarıyla mücadele eden Çelik, kazandığı madalyaların yanı sıra Türk Milli Takımı’na da seçildi. Katıldığı şampiyonalardan madalyasız dönmeyen Çelik, geçtiğimiz yıl Sinop’ta düzenlenen şampiyonada iki ikincilik elde ederken, bu yıl da 19-23 Ağustos tarihlerinde Balıkesir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda bir ikincilik, bir de üçüncülük madalyası kazandı. Beş yaşından bu yana Taekwondo sporu ile ilgilenen Çelik, spordaki başarısını eğitimde de sürdürüyor. Nazilli Fen Lisesi 3. sınıfta okuyan Çelik, derslerini de ihmal etmiyor. Okul birincisi olarak eğitimini devam ettiren Çelik, kendine destek verildiği sürece daha pek çok başarıya imza atacağını kaydetti.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLESİ

En büyük desteği ailesi ve antrenörü Volkan Yalçınkaya’dan gördüğünü belirten Çelik, “İlk madalyamı 2010 yılında Yıldızlar kategorisinde Türkiye 3.’sü olarak aldım. Daha sonraki yıllarda katıldığım şampiyonalardan madalya almadan dönmedim. Hedefim Avrupa Şampiyonası’nda Milli sporcu olarak katılmak ve şampiyon olmak. Gelecek yıl da Dünya Şampiyonası’nda ilk üçe girmek için çalışacağım” diye konuştu.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında birçok dereceleri olan Konak Belediyesi’nin başarılı Antrenörü Volkan Yalçınkaya da Rahmi’nin çok hırslı, istekli, disiplinli ve başarılı bir sporcu olduğunu söyledi. Hedeflerinin 2015 yılında yapılacak olan Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na katılmak olduğunu dile getiren Antrenör Yalçınkaya, “Rahmi Konak Belediyesi’nin Taekwondo branşında spor okullarından yetişen ilk Milli Sporcusu. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Türkiye’de pek çok dereceler elde etti. Daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Okul birincisi olması da okul ve sporun birlikte yürütebileceğinin bir kanıtıdır” dedi.