İzmir’in 113 mahallesiyle en çok muhtarın görev yaptığı metropol ilçesi olan Konak’ta, Kent Konseyi çatısı altında birleşen muhtarları dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Artık hizmet ezberlenmiş yöntemlerle olmuyor. Ezberleri bozalım, mahallelerde muhtarlarımızla vatandaşlarla bir araya gelelim, dertleşelim. Bundan sonra Muhtar Meclisi’ni etkin hale getirelim" dedi.

Göreve gelir gelmez ilk iş olarak ilçede görev yapan 113 muhtarla biraraya gelen ardından bölge bölge düzenlenen toplantılarda muhtarları dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kent Konseyi Muhtar Meclisi’nin yeni yürütme kurulu üyelerini makamında konuk etti. Millet Mahallesi Muhtarı Şener Doğan’ın başkanlığında göreve başlayan Muhtar Meclisi’nin taleplerini ve mahallelerinin sorunlarını dile getirdiği toplantıya, yürütme kurulunda yer alan Akarcalı, Kosova, Emir Sultan, Namık Kemal, Muratreis, Duatepe, Vezirağa ve 26 Ağustos muhtarları katıldı. Belediyenin muhtarlarla her zaman iletişim halinde olduğunu belirten Pekdaş, Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Muhtarlar Masası aracılığıyla muhtarların tüm talep ve sorunları anında iletme fırsatı bulduğunu, yakın zamanda da 24 saat ulaşabilecekleri bir telefon numarası ile muhtarlara kesintisiz hizmet vereceklerini dile getirdi.

PEKDAŞ: EZBERLERİ BOZALIM

Muhtar Meclisi’nin önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Başkan Pekdaş, "Konak, merkezi konumuyla tüm İzmir’in sorumluluğunu taşıyan bir bölge. Kayıtlı nüfusu 400 bin olmasına rağmen bir buçuk milyonun üzerinde bir nüfusu ağırlayan bir ilçeyiz ve hemşerilerimize hizmet verirken her zaman muhtarlarımızla birlikte çalışmaya özen gösteriyoruz. Artık hizmet ezberlenmiş yöntemlerle olmuyor. Ezberleri bozalım, mahallelerde muhtarlarımızla vatandaşlarla bir araya gelelim, dertleşelim. Bundan sonra Muhtar Meclisi’ni etkin hale getirelim" dedi.

DOĞAN: İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Konak Kent Konseyi Muhtar Meclisi Başkanı Şener Doğan ise her fırsatta muhtarlarla biraraya gelerek sorunları ilk ağızdan dinleyen ve sorunların çözümünde ortak aklı ön planda bulunduran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederek, "Biz siyaset için değil hizmet için buradayız ve belediyemizle her türlü işbirliğine açığız" diye konuştu.