Konak Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Basmane Anafartalar Caddesi ile ona bağlanan ara sokaklarda bulunan iş yerlerine hijyen, işgaliye ve ruhsat denetimi yaptı. İki gün süren kapsamlı operasyonda iş yerlerinin, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları, Türk Gıda Kodeksi’ne ve hijyen şartlarına uyup uymadıkları denetlendi. Ortak yürütülen denetimlere Anafartalar Polis Merkezi’nden ekipler de katıldı. Her gün on binlerce vatandaşın alışveriş yaptığı Anafartalar Caddesi’ndeki 94 iş yerinin denetlendiği operasyonda 20 iş yerine ruhsat ve diğer eksikliklerini gidermeleri için süre verilirken; bandrolleri bulunmayan, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ürünler satmayan iş yerlerine de toplam 28 bin lira idari para cezası kesildi.

KAÇAK ETLER İMHA EDİLDİ

Denetimler sırasında kesim yeri belli olmayan, üzerinde damgası bulunmayan yüklü miktarda kaçak et ele geçirildi. Sağlıksız koşullarda muhafaza edilen etler zabıta ekiplerince toplanarak, imha edildi. Denetim sırasında ayrıca satış belgesi bulunmayan çok sayıda tütün ürününe de el konuldu. Yapılan denetimler sırasında, Suriye uyruklu 3 kişinin işlettiği lokanta da ruhsatsız olduğu için kapatıldı. İzinsiz gıda satışı yapan Suriyeliler emniyet yetkilileri tarafından Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. İki gün boyunca Anafartalar Caddesi’ndeki işyerlerine yönelik yapılan denetimler sırasında bir iş yerinden de yaklaşık 5 bin adet cinsel gücü arttıran hap ele geçirildi. Tehlike saçan haplar, emniyet yetkilileri tarafından imha edilmek üzere toplandı.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Kurumlar arası işbirliğinde gerçekleşen denetimlerin daha verimli geçtiğini dile getiren Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, gıda sağlığı ve ruhsat denetimlerinin bir arada yapılmasının daha etkin olduğunu söyledi. Konak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akarca da, kontroller sırasında iş yerlerinin tüm yönleriyle denetlendiğini ve cezai işlemlerin aynı anda uygulandığını belirtti. Yılsonuna kadar Konak’ta toplam 5 bin 380 iş yerini denetleyeceklerini dile getiren Akarca, birlikte uyum içinde çalışıldığını vurguladı. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile emniyet ekiplerinin yürüttüğü ortak denetimler Anafartalar Caddesi esnafı tarafından da takdirle karşılanırken, benzer operasyonların devam edeceği belirtildi.