İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta artan inşaat faaliyetlerinin neden olduğu moloz ve hafriyat atıklarının kaçak dökümüyle oluşan çevre ve görüntü kirliliğini önlemek adına yoğun mesai harcayan Konak Belediyesi, denetimlerini sıklaştırdı. Uygunsuz olarak yol kenarlarına, kaldırımlara, mahalle aralarındaki boş arazilere, ormanlık ve yeşil alanlara gelişigüzel dökenlere yüklü miktarda para cezası kesiliyor. 10 günlük yoğun temizlik çalışmaları sonucunda ekipler ilçenin farklı alanlarına kaçak olarak dökülen yaklaşık 2 bin ton moloz, hafriyat ve yıkıntı atığını topladı. Son olarak, Yenişehir Gıda Çarşısı sınırları içinde bulunan ve İzmir’in tek Bitpazarı’nın kurulduğu alan ile Halkapınar 1204 Sokak ve 1525 Sokak bölgelerinde moloz ve hafriyat temizliği yapan Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Kaçak döküm yapılan alandaki atıklar kepçe yardımıyla toplanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonla Kırıklar Moloz ve Hafriyat Bertaraf Merkezi’ne götürüldü.

DENETİMLER ARTTI

Temizlik çalışmalarıyla birlikte denetimlerin de süreceğini belirten Konak Belediyesi yetkilileri, kaçak döküm yapanları uyardı. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin belirlenen alanları sık sık denetim altında tutacağı belirtilirken, kaçak moloz dökenlere kanun gereği para cezası kesileceği vurgulandı. Yetkililer, Kabahatlar Kanunu’na göre kaçak moloz dökmenin cezasının 189 lira ile 10 bin lira arasında olduğunu kaydetti. Temizliği yapılan alanlara moloz dökülmemesi için ceza bedellerinin de belirtileceği uyarı levhaları konulacağı da dile getirilirken, vatandaşların molozların bertarafı için belediyeden yardım isteyebilecekleri hatırlatıldı. Buna göre; Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 10 çuvala kadar olan moloz ve harfiyat atığını vatandaşların talebi üzerine alabiliyor. Daha fazla miktarda moloz atığını ise Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belirtilen adrese giderek kaldırıyor. Dileyen vatandaşlar belirlenen yasal moloz döküm alanlarına tonu 10 kuruştan moloz ve inşaat atıklarını dökebiliyor.

KAÇAK DÖKÜMÜ İHBAR EDİN

Görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan moloz ve inşaat atıklarının dökümüne göz açtırılmamasını isteyen yetkililer, duyarlı vatandaşların kaçak döküm yapanları ihbar etmelerini isteyerek, Konak Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü’nün 4841510 veya Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 4443566 nolu telefonlarını arayabileceklerini söyledi.

Vatandaşlar hafriyat ve inşaat-yıkıntı atıklarını belediyenin belirlediği yasal alanlara kendisi götürerek bertaraf etmek istiyorsa; Buca Kırıklar ve Bornova Şeytanderesi’nde İZBETON’a ait merkezlere götürebilir. Moloz ve hafriyat bertaraf merkezlerinin adresleri ve iletişim numaraları ise şöyle:

Kırıklar Hafriyat Alanı

İZBETON A.Ş. Kırıklar Mahallesi /BUCA Tel: 0 530 668 46 57 Çalışma Saatleri: 07.00- 23.00 (7 gün)

Şeytanderesi Hafriyat Alanı

Ltd.Şti 4. Sanayi Sitesi kireç ocakları Şeytanderesi Mevkii/BORNOVA Tel: 0 505 796 01 77.