Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Gümüldür Mandalina Festivali’nin ikinci gününe Bengü konseri damga vurdu. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen festival renkli görüntülerle son buldu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun fahri hemşerilik teklif ettiği Bengü ise bu teklifi kabul etti.

İlçenin en önemli temel kaynaklarından birisi olan Gümüldür mandalinasının tanıtımı, üreticilerin desteklenip teşvik edilmesi ve ürünün yeni pazarlara ulaşması amacıyla Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Gümüldür Mandalina Festivali’nin ikinci günüde vatandaşların yoğum katılımına sahne oldu. Gündüz saatlerinden gece geç saatlere kadar süren etkinlikleri 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi.

Gümüldür Pazar Yeri’nde gerçekleşeh festivalin ikinci gününde kurulan özel alanda hem çocuklar hem de aileler keyifli zaman geçirdi. Resim ve fotoğraf sergisi ile halk dansları gösterilerinin yer alacağı festivalde bir televizyon programında gönülleri kazanan İrem ve köpeği Cash de gösterisiyle festivalde yer aldı. İlk gün olduğu gibi festivalin en çok ilgi çekeni ise yine maskot Mandi oldu. Mandi ile fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Gümüldür Mandalina Festivali’nin kapanışı ise Bengü konseri ile gerçekleşti. Binlerce vatandaşın akın ettiği konser renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden güzel şarkıları Menderesliler için seslendiren Bengü, herkesin beğenisi topladı.

BAŞKAN SOYLU’DAN BENGÜ’YE FAHRİ HEMŞEHRİLİK

Gecenin sonunda Bengü’ye desteği için teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, kendisine çiçek takdim etti. Başkan Soylu ayrıca, ailesi Özdere’de yaşayan güzel şarkıcıya Menderes’in fahri hemşeriliğini teklif etti. Başkan Soylu’nun teklifini kabul eden Bengü, “ Kendi memleketim olan İzmir’de doğup büyüdüğüm topraklarda konser vermek benim için çok heyecan verici bir durum. Çocukken oyunlar oynadığım, mandalinasını yiyip büyüdüğüm Menderes’in fahri hemşeriliğinin belediye başkanımız tarafından teklif edilmesi ise beni onurlandırdı. Bu görevi ömrümün sonuna kadar taşıyacağım. Gittiğim her yerde Menderes’in tanıtımı için ben de elimden gelen ne varsa yapacağım” dedi.