Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarından Enerji-Bir-Sen 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, son günlerde yaşanılan olayların Türkiye’nin istikrarı, birliği ve kardeşliğini hedef aldığını belirterek, "Bu şiddet ve terör ortamı kaostan beslenen dış güçlerin ekmeğine yağ sürüyor. İstikrara yönelik bu girişimleri boşa çıkarmak için yek vücut olmalıyız" dedi.

Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarından Enerji- Bir-Sen 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Enerji-Bir-Sen 2.Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ramazan Karaçor, kullanılan 100 geçerli oyun 72’sini alarak başkanlığa devam etti. Kongreye Memur-Sen İzmir Başkanı Abdurrahim Şenocak, Bilim Sanayi ve Ticaret İzmir İl Müdürü Rasim Akpınar, DSİ 2. Bölge Yardımcısı Halis Saka, Teiaş 3. İletim Grup Müdür Yardımcısı Nilgün Hekimci ve delegeler ve misafirler katıldı. Kongrede, son haftalarda düzenlenen izinsiz Kobani gösterileri ile ilgili konuşan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, Türkler ve Kürtlerin bin yıldır bu topraklarda kardeş olduğunu belirterek çözüm sürecini baltalamak isteyenlerin çabalarının bir kez daha boşa çıktığını, iki kardeş halkın tarihi birlikteliği ile geleceği inşa edeceğini ifade etti. Şenocak,"Türkiye toplumu, çözüm sürecine yapılan sabotajı anlamış ve sürecin yanında yer alacağını yeniden göstermiştir. Türkiye bugün bölgede bir barış adası olmuştur. Bütün mazlum ve ezilmiş haklara her türlü yardımı yaparak, onlara ensar ruhu ile sahip çıkıyoruz. Bu şiddet ve terör ortamı kaostan beslenen dış güçlerin ekmeğine yağ sürüyor. İstikrara yönelik bu girişimleri boşa çıkarmak için yek vücut olmalıyız” diye konuştu.

“İZMİR’DEKİ SAYIMIZ İSE 25 BİNE ULAŞTI”

Memur-Sen’ e bağlı hizmet kollarının genel kuruldan önce şube olağan kurullarının icra edildiğini ifade eden Şenocak, İzmir Enerji-Bir-Sen kongresinin demokrasi şölenin bir parçası olduğunu belirtti. Şenocak sözlerini şöyle sürdürdü: "13 sene önce üç beş kişi ile çıktığımız bu yolda emek ve medeniyet hareketi çerçevesinde sendikamız bugün Türkiye genelinde 800 bin üyeye ulaşarak bütün hizmet kollarında yetkili sendika olmuştur. İzmir’deki sayımız ise 25 bine ulaşmıştır. Toplu sözleşmeye bu sayısal üstünlüğümüz ile oturduk ve toplu sözleşmelerde Memur-Sen olarak birçok kazanım elde ettik. Demokrasinin güçlenmesine emek harcadık. Çalışanlar bugün yönetim süreçlerine rahatlıkla katılıyorsa bu Memur-Sen sayesinde olmuştur. Devlet dairelerinde ve kamu binalarındaki olan işleyiş halkla bütünleşmedir. Cumhuriyet tarihinde yaşanmamış süreçler yaşıyoruz.”