Menderes Belediyesi’nde kurulan CV Bankası uygulaması ile işsizliğe çare olunuyor. Yapılan çalışma ile bugüne kadar 168 kişiye istihdam sağlandı.

Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki işsizliğe çözüm olmak amacıyla başlatılan CV Bankası uygulaması amacına ulaşmaya başladı. Belediyeye iş başvurusunda bulunan vatandaşların özgeçmişlerinden oluşturulan CV Bankası, ilçede ve ilde faaliyette bulunan firmalara yönlendiriliyor. Firmalar gerekli olan pozisyona uygun kişiler ile Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen görüşmede bir araya geliyor. Görüşmeler sonunda işe uygun görülen isimlere firmada iş imkanı sağlanıyor. Bugüne kadar 6 firma ile yapılan görüşmeler sonunda toplam 168 kişi istihdam edildi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçede iş bulmakta zorlanan vatandaşların sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çekerek, “ İlçemizdeki vatandaşlarımızın iş bulma konusunda yaşadığı sıkıntılar ortada. Bize başvuruda bulunan vatandaşlarımız için CV Bankası uygulamasını başlatarak, iş dünyasının önemli kuruluşları ile ortak çalışmalar gerçekleştiriyor ve işsizliğin önünü kesmeyi amaçlıyoruz. Uygulama kapsamında özgeçmişini bize ulaştıran vatandaşlarımız, firmanın istediği pozisyona uygun ise belediye olarak gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerde firma yetkilileri ile bir araya geliyor. Yapılan görüşme sonunda işe uygun görülürse istihdamı sağlanıyor” dedi.

Menderes’te mutlu yüzler için yola çıktıklarını ifade eden başkan Soylu, “Çıktığımız bu yolda amacımız Menderesli kardeşlerimizin yüzünü güldürmek. Onların bir tebessümü için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Özellikle iş konusunda yaşanan sıkıntının farkındayız. Bu sıkıntıyı gidermek için CV Bankası uygulamasını başlattık. Uygulama ile bugüne kadar 6 büyük firma ile çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında 168 Menderesli kardeşim işe başladı. Onların yüzünün güldüğünü görmek bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu kapsamda Menderes’te işsizliğin çözümü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz “ diye konuştu.