Menderes Belediyesi tarafından ilçede başlatılan yeşillendirme çalışmaları kapsamında ilçenin dört bir yanı çiçeklerle donatıldı.

Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmaları kapsamında ilçenin dört bir yanında kış mevsimine uygun 150 bin adet çiçek fidesi ekildi. 15 bin metrekare alanda hazır çim ekimi sürdürülürken, bin 500 adet ağaç fidanı da merkezdeki kaldırım kenarlarına ekilmeye başlandı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Seçim sonrası ilçemiz genelinde başlattığımız yeşillendirme çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk etapta yaz mevsimine uygun 100 bin çiçek fidesini ilçemizin çeşitli bölgelerine dikmiştik. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yeşillendirme çalışmalarımıza kış şartlarına uygun çiçekler ile devam ediyoruz. Bu kapsamda 150 bin çiçek fidesini ilçemiz genelindeki tüm refüjlere, park ve bahçelere, okul, camii gibi sosyal alanlara ektik “ diye konuştu.

Yeni yılla birlikte yeşillendirme çalışmalarının süreceğini kaydeden Başkan Soylu, “Amacımız uygun olan her alanı yeşillendirmek. Bu amaç doğrultusunda başlattığımız çalışmalarımızı 2015 yılında da sürdüreceğiz. İlçemizin dört bir yanı çiçekle, ağaçla, çimle donatılacak “ diye konuştu.