Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde hayata geçirilen tema parklarda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli dostu parkların şubat ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında tematik parkların yapımı tüm hızıyla sürüyor. İlçe merkezindeki üç mahallede sürdürülen dört parkın çalışması engelli çocukların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde hayata geçiriliyor. Cüneytbey Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi ve Kasımpaşa Mahallesindeki çalışmalar kapsamında toplamda 5 bin metrekarelik alanda çimlendirme, ağaç dikimi ve mevsimlik çiçek dikimi de yapılıyor. Parkların şubat ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

“HEM ÖĞRENECEKLER HEM EĞLENECEKLER”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderesimizin çehresini değiştirmeye yönelik başlattığımız çalışmalar kapsamında ilçemizin dört bir yanındaki mevcut parklarımızı yenilerken, ilçemize yeni parklarımızı da kazandırıyoruz. Menderes genelinde hazır haldeki parklarımızın durumu ne yazık ki içler acısı bir haldeydi. Bu parklar kötü bir görüntü oluşturmalarının yanı sıra kullanılamaz hale gelmişti. Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bu parklarda yenileme çalışmasını gerçekleştiriyor. Eskiler yeni yüzüne kavuşurken, yeni parkları da ilçemize kazandırıyor ve merkez mahallelerimizde park yapım çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Cüneytbey, Kemalpaşa ve Kasımpaşa Mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz parklarımız tematik park olacak. Normal park formatından farklı olarak geliştirdiğimiz proje ile çocuklarımızın eğitimine katkı koymayı amaçladık. Projemiz kapsamında alfabe, rakam ve geometri parkı Menderesimize kazandırıyoruz. Böylelikle çocuklarımız oyun oynarken hem öğrenecek hem eğlenecek“ dedi.

ENGELLİ DOSTU PARKLAR

Mevcut bulunan parkların engelli çocuklarımıza uyumlu olmadığını kaydeden Başkan Soylu, “Ne yazık ki bizim dönemimizden önce yapılan parklarda engelli çocuklarımız unutulmuş. Onlar için herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiş. Göreve geldiğimizde herkesin hizmetinde olacağımızı söylemiştik. Bu söylemle hareket ediyor ve ilçemize kazandıracağımız yeni parklarımızı engelli dostu olarak hayata geçiriyoruz. Parka gelmek isteyen çocuğumuz veya onu parka getiren velisi engelli olabilir. Bu dikkate alınarak park projelerimiz tasarlandı. Tematik parklarımızda isteyen çocuğumuz ve aileler gönüllerince vakit geçirebilecek. Kimse eve mahkum bir hayat yaşamayacak“ ifadelerini kullandı.

YEŞİL PARKLAR

Başkan Soylu, çalışmalarda özellikle yeşillendirme konusuna da dikkat ettiklerini belirterek, “Parklarımızda özellikle dikkat ettiğimiz yeşil alanın miktarı. Biz yeşili bol bir Menderes için kolları sıvadık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz her projede yeşil alana çok önem veriyoruz. Tematik parklarımızda da yeşil alan çalışmalarımız bir hayli fazla. Dört parkta yer alacak yeşil alan miktarı toplam 5 bin metrekare. Bu alanda çimlendirme çalışmalarımız, ağaç dikimi ve mevsimlik çiçek dikimlerimiz gerçekleştiriliyor“ dedi.

HER MAHALLEYE PARK

Tematik parklarda çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Soylu şöyle konuştu: “Parklarımızda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yakın bir zamanda çalışmalarımız sonlanacak. İnşallah şubat ayı içerisinde de parklarımız hizmete girecek. İlçe merkezimizde hayata geçirdiğimiz parklarımızın tamamlanmasının ardından, diğer mahallelerimize de yeni parklar yapacağız. İnşallah görevde olduğumuz süre kapsamında 46 mahallemizin tamamına yeni parklar kazandıracağız.”