2014 sezonu ulusal yarışları Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün organize ettiği TOSFED Otokros Kupası’nın final ayağı ile sona ermiş oldu. Kategori 1’de Dağhan Yavuz, Kategori 2’de ise Semih Erkal bu yarışın ardından birinciliklere ulaşan sporcular oldular. 2014 TOSFED Otokros Şampiyonası’nın 9. ve 10. ayak yarışları Menderes Belediyesi katkılarıyla Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından 08 Aralık Pazar günü, İzmir Menderes otokros parkurunda gerçekleştirildi.

7 ulusal, 12 de mahalli olmak üzere 19 kayıta sahne olan yarışlar, yağmurun ağırlaştırdığı toprak zeminli parkurda zorlu ve çekişmeli geçti. Diğer kategorilerde birincilikler ilk yarışlar sonunda kesinleştiği için sadece Kategori 1 ve Kategori 2’de katılıma sahne olan organizasyonda; Kategori 1’de 9.yarışı Fiat Palio ile Eskişehir’den Dağhan Yavuz, 10. yarışı ise yine Fiat Palio ile Özkan Uçkan birincilikleri elde eden sporcular oldular. Bu kategorideki diğer isimlerden Burak Başlık 9.ayak ikinciliğini elde ederken, 10.ayakta mekanik arıza nedeni ile finiş göremedi. Ali Çatalbaş ise günün ilk yarışını 4. İkinci yarışını ise üçüncü olarak tamamladı. Dağhan Yavuz İzmir’deki bu derecelerin ardından TOSFED Otokros Kupası Kategori 1 Birinciliği’ni kazanan isim oldu.

Kategori 2’de Fiat Palio ile Bursa’dan Necmi Hasbudak, günü iki birincilik ile kapatan isim oldu. Fiat Palio Kit Car ile Bursa’dan Semih Erkal ilk yarışta mekanik arızaya yenik düşerken, ikinci yarıştaki üçüncülük ile sezonu TOSFED Otokros Kupası Kategori 2 Birincisi olarak tamamlamayı başardı. 17 yaşındaki Bodrumlu genç sporcu Furkan Paşalı, Loft Oil T-Max Racing Team adına Fiat Palio ile ilk toprak tecrübesinde iki yarıştan da ikincilikle ayrılmayı başardı.

Mahalli klasmanda ise Kategori 1’de Fiat Palio ile Burak Navruz, Kategori 2’de Ford Ka ile Hüseyin Teloğlu ve Kategori 3’de ise Ford Escort MK2 ile Erdal Oral birincilikleri kazanan isimler oldular.

Sezonun son mücadelesinin ardından Kategori 1’de Fiat Palio ile Dağhan Yavuz, Kategori 2’de Fiat Palio Kit Car ile Semih Erkal, Kategori 3’te Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman, Kategori 4’te Ford Fiesta R2 ile Serhan Türkkan, Kategori 5’te Mitsubishi Lancer EVO IX ile Hakan Kargın ve Kategori 6’da Mitsubishi Lancer EVO VIII ile Doğan Kabak birinciliklere uzanan sporcular oldular.