Bayraklı Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nı farklı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda 29 Ekim’de Smyra Meydanı’nda saat 19.23’te bin 923 kişi aynı anda zeybek oynayacak. Ardından da sevilen sanatçı Murat Boz şarkılarıyla İzmirlileri coşturacak.

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıl dönümünü farklı etkinliklerle kutlayacak. Türk pop müziğinin sevilen ismi Murat Boz 29 Ekim’de Bayraklı’da hayranlarıyla buluşacak. Ünlü popçu, sevilen şarkılarını bu kez İzmirliler için seslendirecek. 7’den 70’e herkesin davetli olduğu ve şölen havasında gerçekleştirilecek cumhuriyet kutlamasına katılım ücretsiz olacak.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim’de bir ilki daha gerçekleştirecek. Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünde Bayraklı Smyra Meydanı’nda saat 19.23’te 1923 kişi aynı anda zeybek oynayarak bir rekorun altına imza atacak. Cumhuriyet Bayramı’nın ruhuna uygun olarak o gün zeybek oynayacak olan 1923 kişinin provaları ise tüm hızıyla sürüyor. Bayraklı Belediyesi’ne ait 20 semt merkezinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri eşliğinde çalışmalar devam ediyor.

“BAYRAKLI’YI ATATÜRK’ÜN KALESİ YAPACAĞIZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Atatürk’e bu kadar saldırı olduğu bir dönem daha önce yaşanmadı. Atatürk’e daha çok sahip çıkacağız. Bayraklı’yı Atatürk’ün kalesi yapma gibi bir hedefimiz var. Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü coşkuyla kutlayacağız. 29 Ekim’de 1923 kişi aynı anda zeybek oynayacak. Bu bir ilk olacak ve rekor kırılacak. Daha sonra da bir konser düzenleyeceğiz. Konser için belediye kasasından tek kuruş çıkmayacak. Sponsorlar aracılığı ile bu etkinliği gerçekleştireceğiz. 29 Ekim’de tüm İzmirlileri Smyra Meydanına bekliyoruz” dedi.