MÜSİAD, İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Başkan Ümit Ülkü, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek şunları söyledi: “Bir ülkenin varlığını devam ettirebilmesi için yeniliği ve gelişmişliği en üst düzeyde tutması gerekmektedir. Yenilikçilik de ancak ve ancak genç zihinlerle oluşabilmektedir. Gençlerimize idealistliği ve düzgün bir hayat görüşünü aşılayabilme süreci ise ailede başlar ve okulda devam eder. Düzgün karakterli, idealist ve girişimci gençlerimiz eğitim hayatlarında öğrendikleri bilgilerle hedeflerine ilerlemektedir. Gençlerimize bilgilerin verilmesi, hayatın öğretilmesi noktasında en önemli görevi üstlenenler ise öğretmenlerimizdir” dedi.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu ifade eden Ülkü, “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz gelişen dünya koşullarında, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma sürecinde, kendini geliştirmiş donanımlı nesillerin oluşturulmasında hiç şüphe yok ki çok önemli bir güçtür. Bizler ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ mantığı içerisinde yetişmiş ve öğretmenleri hayatın her alanında bir öncü olarak görmüş ve değer vermiş bir milletin evlatlarıyız.

Bu vesile ile, ülkemizin her alanda ilerlemesine katkı sağlamış ve katkı sağlamaya devam eden öğretmenlerimize saygı ve takdir duygularımızı ifade ederken, bir eğitim neferi olarak çıktıkları mukaddes yolda görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye’de öğretmenlerimize olan inancımızı, saygımızı ve desteğimizi ifade ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.