Sağlık sektörü ve nöbet usulü çalışan tüm iş kolları için geliştirilen ücretsiz nöbet hazırlama programı, bir internet sitesinde yayın hayatına başlarken, program ‘nöbet uzmanı’ ismiyle cebe girdi. İzmirli Anestezi Teknisyeni Atilla Ayar tarafından geliştirilen programda, kısa sürede adil ve istatistiki verilere dayalı nöbet çizelgeleri hazırlanabildiği belirtildi.

Nöbet usulü çalışan tüm iş kolları için geliştirilen ücretsiz nöbet hazırlama programı, kısa sürede ilgi gördü. Nöbet programının Türkiye genelinde ilgi görmesi üzerine nobet.com.tr sitesindeki uygulamalar Adroid ve İos uygulamaları üzerinden cebe girdi. İzmirli Anestezi Teknisyeni Atilla Ayar tarafından geliştirilen programda, kısa sürede adil ve istatistiki verilere dayalı nöbet çizelgeleri hazırlanabilirken, Ayar, program hakkında bilgi verdi. Atilla Ayar, “Son zamanlarda hiç kimsenin bilgisayar kullanmadığını daha çok akıllı telefon kullandığını görünce, nobet.com.tr sitesinin cep uygulamalarını hazırlamaya karar verdik. Sağlıkta ve bir çok alanda nöbet yazmak çok zor bir iştir. Çalışanların izinlerini, mazeretlerini dikkate alarak adaletli bir nöbet listesi hazırlamak çok güçtür. Hatta nöbet listeleri yüzenden hastanelerde çalışanlar arasında, çalışanlar ve yöneticiler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanabiliyor. Nobet.com.tr sitesiyle tüm bu sorunlar mazide kaldı. Artık nöbetler, kimsenin hakkı yenmeden, adaletli bir şekilde hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

Cep uygulamaları sayesinde hastane, servis yöneticileri ile çalışanlar arasında bağın artık cep telefonları ve tabletler aracılığı ile kurulacağını belirten Ayar, şöyle devam etti:

"Nöbet uygulamasını cep uygulaması başladığı günden itibaren, çok olumlu tepkiler ve dönüşler alıyoruz. Gelen üyeliklerin yüzde 50’si şu an mobil uygulamasından alıyoruz. Bu da bizim doğru bir işlem yaptığımızı gösteriyor. Bu ay sonu itibariyle yeni uygulamalarımızın tanıtım çalışmalarına başlayacağız. Eskiden hastanelerde çalıştığımız birimlerde bir tane bilgisayarımız vardı ve herkes o bilgisayarın başında sıraya giriyordu. Kimi mailine bakmak için kimi haber bakmak istiyordu, kimisi müzik dinlemek istiyordu ve biz birbirimizle yarış yapıyorduk. Ancak şimdi her işimizi cep telefonları ve tabletler aracılığı ile yapıyoruz."