Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği tarafından organize edilen Süs Bitkileri Sergisi 23 Ekim Perşembe günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla yapılacak.

Her geçen yıl daha da profesyonel şeklinde organize edilen Süs Bitkileri Sergisi’nin açılışı Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak. Fuar alanında düzenlenen açılışa, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, il müdürleri ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Çalışmaları yakından takip eden ve destek veren Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Önümüzdeki yıllarda Ödemiş florasında yetişen bitkileri tüm Türkiye’de ve dünyada görmeye başlayacağız” dedi. Başkan Badem; “10 yıl önce başlattığımız bu çalışmada, Ödemiş’in içinde olduğu potansiyelin sergilenmesi daha sonra da bu serginin zaman içinde profesyonelce bütün Türkiye’ye ve dünyadan talep edilen hale getirilmesini hedeflemiştik. Her yıl daha profesyonelce hazırlanan serginin bu yıl hem organizasyon açısından hem de katılımcı açısından daha da iyi bir şekilde yapıldığını görmekteyiz. Yurt dışından katılımcıların olması, ihracat yapan firmaların sergimizde yer alması, kentimizdeki bu sektörün Türkiye çapındaki önemini en iyi şekilde anlatmaktadır” diye konuştu.

Ödemiş Belediyesi olarak sektör üreticilerine destek olmak ve bölge ekonomisine katkı sağlamak için “Fidancılık ve Süs Bitkileri Organize Bölgesi”nin kurulması çalışmalarına başlanıldığını söyleyen Başkan Mahmut Badem; “Seçimlerde verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. 500 dekarlık bir devlet arazisinde çalışmalar başladı. Bu arazinin en kısa zamanda sektör çalışmalarının yapıldığı bir alana dönüştürmeye çalışacağız. Süs bitkileri üreticileri belirli alanlarda üretim yapmaları halinde daha kaliteli ve standartlara uygun üretim gerçekleştirecektir” dedi.

Ayrıca bu yıl ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ağaç A.Ş ile Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği arasında fidan dikim sözleşmesi imzalanacak.