Ödemiş OSB’de 2 milyon TL’lik enerji projesi yardımı için kaynak çalışması devam ediyor. Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, OSB’ye yatırım yapmak isteyen katılımcıların taleplerini beklediklerini söyledi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem’in girişimleriyle hız kazandı. OSB’ye yatırım yapmak isteyen katılımcıların taleplerini beklediklerini ifade eden Başkan Mahmut Badem, “Ödemiş OSB’nin hayata geçmesiyle uzun vadede ilçemizde istihdam yaratması sayesinde sosyal ve ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracaktır. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığa dayalı üretiminin sanayi ortamında gelişip büyümesi önemli bir kazançtır. Fabrikaların bu bölgede kurulması bölgemizin ekonomik gelişimine daha da büyük katkı sağlayacaktır. OSB’nin Kiraz yolu üzerinde bulunması da büyük bir avantajdır. Torbalı-Bayındır- Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol yapımı devam etmektedir. Bunun dışında Ödemiş-Kiraz demiryolu projesi çalışmalarına başlanılmıştır. OSB’nin elektrik şebekesi ihalesi tahminen 2015 Ocak ayında, genel alt yapı ihalesi ise 2015 Nisan ayında yapılacaktır. 20 yıldır atıl durumda olan OSB’nin altyapısının tamamlanarak hayata geçirilmesiyle, tarım ve hayvancılık yönünden verimli topraklara sahip Küçük Menderes havzamızda sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin sağlanabilmesini hedeflemekteyiz” dedi.

2 MİLYONLUK ENERJİ PROJESİ

Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüşmeler yapılarak Ödemiş OSB’nin alt yapı işlerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2015 yatırım programına alınması sağlanmıştı. Ayrıca, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destek programından yararlanılmak üzere 1 milyon 500 bin TL hibe, 500 bin TL öz kaynak olmak üzere 2 milyon TL’lik enerji projesi yardımı için kaynak çalışması devam ediyor.

46 SANAYİ PARSELİ

Ödemiş OSB’nin altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından parsellerin tahsis edilmesi planlandı. Toplam arazi büyüklüğü 96 hektar olan bölgede, büyüklükleri 5 bin metrekare ile 30 bin metrekare arasında bulunan 46 sanayi parseli bulunuyor. Tahsisi yapılacak parsellerle ilgili alt yapı imalatları için yapılan keşfe göre yaklaşık 22-25 TL/metrekareye mal olacağı tahmin ediliyor.