İstanbul Bağcılar düzenlenen Dünya Mücadele Sporları Festivaline katılan Ödemişli sporcular, müsabakalardan ikincilikle döndü.

İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlenen Dünya Mücadele Sporları Festivaline katılan Ödemişli sporculardan, Doğan Turhan ve İdris İpek büyük başarı sağladı. 62 ülkenin katıldığı Dünya Mücadele Sporları Festivali içerisinde yer alan, Jiu Jitsu sporu Compat kategorisinde ikinci İdris İpek olurken, Newaza kategorisinde de yine Ödemişli Doğan Turhan aynı başarıyı sergileyerek ikinci oldu. Müsabakalarının ardından ilçeye dönüş yapan sporcular, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin ile Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’na ziyarette bulundu. Sporcuları başarısından dolayı tebrik eden Kaymakam Ateşoğlu, sporculara başarı diledi. Başarıyla Ödemiş’in gururlandığını vurgulayan Ateşoğlu, "Birçok kimsenin ismini bile bilmediği spor dalında Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşan spor dalında Dünya Mücadele Sporları Festivaline onca dünya ülkesinden katılanların arasında da iki kategoride de ikincilerin Ödemişli olması bizlere gururlandırdı onurlandırdı. Gençlerimizin sporun hangi dalı olursa olsun mutlaka biri ile iç içe olmaları gerekir" dedi.

BAŞARILI SPORCULAR RUSYA İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Sporculardan Doğan Turhan, hedeflerinin Rusya’da düzenlenecek olan yarışmalara katılmak olduğunu söyledi. Başarılı sporcu Turhan, şu ifadelere yer verdi: "Jiu Jitsu dövüş sporu Türkiye’de çok bilinmeyen son 2 yıldır ülkemizde olan bir spor dalı. Dünyada Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde çokça yaygın bir spordur. Biz İdris arkadaşımız ile çalışmalarımızı sürdürdük ve İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlenen Dünya Mücadele Sporları Festivaline katıldık. İdris compat kategorisinde ben newaza kategorisinde festival ikincisi olduk. Ödemiş’te Halk Eğitim Merkezimiz bize katkı sundu. İdris arkadaşımız daha öncede farklı bir yerde ödülü Ödemiş’e taşımıştı. Bundan sonraki hedefimiz Rusya’da düzenlenecek olan yarışmaya katılmak olacaktır. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz"