Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Spor Salonu’nda yapılan, Liseler Arası Basketbol İl Birinciliği Final Grubu maçları sonunda bütün rakiplerini geride bırakan geçen yılın şampiyonu Karşıyaka Yamanlar Koleji bu yılda basketbolda zirveye oturdu. Final müsabakaları sonucunda Gelişim Koleji ikinci, Çiğli Türk Koleji üçüncü oldu. İlk üç sırayı alan okullar Liseler arası Basketbol Türkiye Grup müsabakalarında İzmir’i temsil edecekler.

Geçen yıl Türkiye finallerinde İzmir’in tek temsilcisi olan Karşıyaka Yamanlar Koleji bu yıl hedefİ Türkiye Şampiyonluğu olarak belirledi. yamanlar Koleji Basketbol Koçu Murat Ersöz, “Milli takımlarda yer alan öğrencilerimizin de desteği ile bu sezon İzmir’e Liselerarası Türkiye Şampiyonluğu’nu getirmek istiyoruz. Hesaplarımızı zirve için yaptık. Bunu da başaracak güce sahibiz.” dedi.

Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural “Öğrencilerimizin bilim yarışmalarında kazandıkları başarıların yanında spordaki başarıları bizi eğitimde doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Öğrencilerimizden Türkiye Şampiyonluğu bekliyoruz” şeklinde konuştu.