Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı. Başkan Soylu konuşmasında belediye olarak yaptıkları çalışmalar ile Menderes’e ilkleri yaşattıklarını ifade etti.

Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Menderes Merkez Pazaryeri’nde ilki düzenlenen Gurbette Sıla Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ordu Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ve ilçe protokolü katılım gösterdi. Gece’de sahne alan sanatçılar Aydın Beyoğlu ve Serdar Küçük şarkılarıyla renk kattı.

Geceyi düzenleyenlere teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bu coğrafya da 76 Milyon bir arada yaşıyoruz. Farklı kültürlerimiz örflerimiz, adetlerimiz olabilir. Ama biz gücümüzü bu farklı kültürlerin birleşmesinden alıyoruz. Doğduğumuz yer bizim için ne kadar önemliyse doyduğumuz yerde bizim için o kadar önemlidir. Siz Ordulu kardeşlerimiz de bu amaç için Menderes’te hayatınızı geçirmektesiniz. İnsan gurbete çıktığı zaman ilk aradığı şey hemşerisidir. Mendres’te de siz Ordulu kardeşlerimiz bu hemşerilik olgusunu sağlamış durumdasınız. Ayrıca bu birlik, beraberlik içinde sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. 80 Bin nüfuslu Menderesimizde, Menderes Belediyesi olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuyla sevgi, saygı, samimiyet anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz “ dedi.

"İLKLERİ YAŞATIYORUZ"

Göreve başladığı günden itibaren 6 aylık sürenin geride kaldığını ifade eden Başkan Soylu, “ Bu süreçte yapılamaz denilen birçok projeyi hayata geçirdik. Göreve geldiğimizde ilkleri yapacağımızın sözünü vermiştik ve bu sözü yerine getirmek için var gücümüzle gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz. İlçemizin 50 yıllık hayali olan devlet hastanesi için gerekli adımlar atılmış ve Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına dahil edilmiş oldu. Yeni yılda inşallah hastanemizin inşaatı başlayacak. Bir diğer uygulamamız ise belediyemizin 62 yıllık tarihinde kendi ekip ve ekipmanımızla yaptığımız asfaltlama çalışmaları. İlk kez gerçekleşen uygulama ile ilçemizin dört bir yanında asfaltlama çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Özellikle kanayan yara olan Ata Mahallesi ve Özdere Türkmen Tarlası’nda ki sorunları ortadan kaldırdık. İlçe merkezimizde 6 adet park yapımının ihalesi tamamlanmış olup yapımına başlandı. Tema park uygulamalarımız çocuklarımıza eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak. İnşallah ocak ayında parklarımızı tamamlayarak hizmete açacağız. Bütün çabamız ilçemizi hak ettiği noktaya taşımak. Bunun için gereken özveriyi gösteriyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.