Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engellilere yönelik yapılan yatırımlara değinerek, engellilerin sorunlarına kısa zamanda çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Piriştina, Buca ilçesinde yapılan engellilere yönelik yatırımlara değindi. Piriştina, "Önümüzdeki yıl hizmet binalarımızın tüm girişleri, asansörleri, tuvaletleri, düğme ve butonlarının tamamı, sesli ve ışıklı uyarı sistemleri ile engellilere göre dizayn edilecek. Bu konuda yoğun mesai harcıyoruz. Bir engel de biz olmayalım diye çalışıyoruz. Engelillerin yanında olduğumuzu her konuda hissettirmeye çalışıyoruz. Örneğin engellileri taşıyabildiğimiz minibüs tipi araç sayımız, İzmir Direnen Engelsiz Derneği Spor Kulübü (İZDESK) ve SEV Okulları ile yaptığımız işbirliği sayesinde ikiye çıktı. Engellileri evlerinden alıyor, tekrar evlerine bırakıyor, özel işleri için de araç tahsis ediyoruz. Bunun dışında Belediye Spor Kulübü bünyesinde tekerlekli sandalye basketbol, ampute futbol, engelli tenis, engelli badminton branşlarını kurduk. Bu kulüplerin sporcuları geride kalan sürede yurt içi ve yurt dışında biri dünya üçüncülüğü olmak üzere önemli başarılar elde ettiler.

"İSTİHDAMLA İLGİLİ ADIM ATTIK"

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların yanı sıra Yıldız Mahallesi’nde inşaatı süren temalı parkımızın fiziki koşullarını da engellilere göre düzenliyoruz. Bu park da bir engelli oyun grubu yer alacak. İstihdamla ilgili de adım attık. Kaynaklar’da 10 dönümlük alana engellilerin istihdam edileceği solucan gübresi üretim tesisi kuruyoruz. Çalışma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı onaylı projede Tüm Engeliller Çevre Kültür İşletme Kooperatifi ile işbirliği yapıyoruz. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan engelli kardeşlerimizle birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”