İzmir Park Ülkü Yarış Pistinde yapılan Motor yarışları izleyenlere büyük heyecan yaşattı. AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait’in katıldığı yarışlar üç farklı kategoride yapıldı. En hızlı kategorisinde yapılan yarışlara geçen hafta Fransa’da yapılan ve Moto Gp stok’ta dünya şampiyonu olan Toprak Razgatlıoğlu damgasını vurdu. Pariste İstiklal marşımızı okutan Razgatlıoğlu için Türkiye’nin ikinci Kenan Sofuoğlu tanımı yapılıyor.

Yarışlar sonunda dereceye girenlere kupaları AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait ve MUSİAD Başkanı Ümit Ülkü birlikte verdiler. Kupa merasiminde Sait, Down Sendromlu çocuklara da kupalar vererek moral kaynağı oldu. Yarışlarda açık farkla birinci olan dünya şampiyonu motor sporcusu Toprak Razgatlıoğlu’na birincilik kupasını veren Sait, kendisine nasihatlerde bulundu. Birinciliklerin kendisini asla şımartmamasını isteyen Sait, kendin için değil, ülken, bayrağın ve bütün İslam alemi için mücadele et ve örnek ol, esas şampiyonluk budur, diye nasihatte bulundu. Dünya şampiyonu Razgatlıoğlunu Ankara’ya davet eden Sait, kendisini başbakan Davutoğlu ile görüştüreceğini söyledi.

Ardından kaskını giyen Sait, MÜSİAD Başkanı ve otomobil yarışlarında şampiyonlukları olan Ümit Ülkü ile birlikte özel otomobile binerek yarış pistinde sürat denemeleri yaptı. Sait ve Ülkü ekibinin saatte 250 Km.hıza ulaşması izleyicilerin alkışlarıyla desteklendi. Sürat denemesi sonunda konuşan Sait, “Hizmet startımızı tekrar verdik, çok şükür süratimiz de iyi, bizi kimse yakalayamaz” diyerek muhalefete mesaj verdi.