Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) 2014-2015 eğitim öğretim döneminde eğitmen kadrosunu güçlendiriyor. 32 eğitmen ile dersbaşı yapan Sanatevi piyano eğitmen kadrosu boşluğunu dünyaca tanınan müzik dâhisi, Piyanist Genco Arı ile tamamladı. Genco Arı’nın eşi Burcu Arı ise yeni eğitim döneminde Genco Arı’yı yalnız bırakmadı. Burcu Arı ise Şan ve nefes teknikleri dersleriyle öğretmen kadrosunda yerini aldı.

DÜNYACA TANINAN MÜZİK ADAMI GENCO ARI ALİAĞA’DA

Yeni eğitim öğretim döneminde eğitmen kadrosunu yenileyen ASEV, piyano eğitimleri için dünyaca tanınan değerli müzik adamı Genco Arı ile anlaşmaya vardı. Aliağa Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aliağa’da verdiği konser sonrası Aliağa’dan etkilendiğini ifade eden Aranjör ve Piyanist Genco Arı, kısa süre önce kendisine gelen teklifi değerlendirerek ASEV’ de ders vermeye başladı. Arı’nın ASEV’de titizlikle seçtiği 7 ile 48 yaş arası 9 öğrencisi var.

ARANJÖR VE PİYANİST GENCO ARI “MÜZİĞİN OLDUĞU YERDE, HER ZAMAN HUZUR VE BARIŞ OLUR”

Aliağa’nın doğasından ve dinleyici kitlesinden etkilendiği için ASEV ailesinden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten Genco Arı Aliağa’da olma sebeplerini ve yeni öğrencileri için planladığı hedeflerini anlattı. “Aliağa’da olma sebebim doğası” diyen Arı, “Ben dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde irili ufaklı konserler ve albümler yaptım. Ama, Aliağa’da vermiş olduğum konseri hiç kimsenin yerinden kıpırdamadan dinlemesi beni çok şaşırttı. Yaşar Üniversitesi’yle alakalı bir teklif için İzmir’e geldiğim sırada Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan ile buradaki potansiyeli keşfettik. Asıl olan insanların kişisel gelişimi içinde müzik olması. Çünkü müziğin olduğu yerde her zaman huzur ve barış olur. Buradaki bütün insanların kişisel gelişimine faydalı olmak istiyorum ve burada canı gönülden öğretim üyesi olarak bulunuyorum. Öte yandan Yaşar Üniversitesi Caz Bölümü’nde de öğretim üyesi olarak görev yapıyorum” dedi.

ARI, ALİAĞA’DA SES MÜHENDİSLERİ YETİŞTİRECEK

Öğrencilerine aktif olarak klasik piyano, caz piyano ve kompozisyon dersleri veren genç müzik adamı Arı ilerleyen zamanlarda öğrencilerine piyano derslerinin yanı sıra klasik armoni, elektronik müzik, caz tarihi, müzik tarihi, elektronik müzik, ses mühendisliği ve solfej gibi müziğe dair akla gelebilecek her konuda eğitimler vererek onlara faydalı olabilmeyi hedefliyor.

“GERÇEKLİK VE SAMİMİYET NEREDEYSE BEN ORDAYIM”

Öğrencilerinin bu fırsatı ilk duyduklarında ‘Bu bir rüya hayal olmalı, yani böyle bir şey gerçek mi yoksa isim benzerliği mi, Genco Arı’nın Aliağa’da ne işi var’ gibi cümleler kurduklarını söyleyen Genco Arı, İnsanların aklında ‘meşhur bilinen ünlü insanlar Aliağa gibi yerlerde olamaz’ gibi bir algısı olduğunu hatırlattı. Arı, “Benim için hayat küçük yerlerde. Gerçeklik ve samimiyet nerdeyse ben ordayım. Aliağa’da ben bunu buldum. Ayrıca Belediyesi Sanatevi’nde çok güzel bir atmosfer var. Öncelikle buradaki arkadaşlarımın zarafetine ve Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu kesinlikle politik bir konuşma değil. Canı gönülden olduğunu zaten herkes hissediyordur” dedi.

“ÇOCUKLARLA İLGİLİ ÖNCELİKLİ HEDEFİM, MÜZİĞİ YAŞAMALARI VE ONLARIN DÜNYAYA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEK”

Vereceği eğitimlerle minik öğrencilerinin dünyaya bakış açısını değiştirmeyi amaçladığını belirten Arı, “Ben caz müzisyeniyim ve yıllarca düz eğitim aldım. Uzun zaman yurt dışında bir takım işler yaptım ama insanların sadece iyi müzik yapması değil, iyi müziği yaşamaları gerektiğini anladım. Çocuklarla alakalı öncelikli hedefim müziği yaşamaları. Aynı zamanda eşim Burcu Arı burada bana her zaman olduğu gibi desteğini esirgemedi. Eşim de burada nefes ve şan teknikleri, pop şarkıcılığı ve caz şarkıcılıkları, klasik şan ile alakalı bilgi verecek. Kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.

“İSTANBUL KIYMETİMİ BİLMEDİ, İZMİR VE ALİAĞA BU KIYMETİ BANA HİSSETTİRDİ”

Aliağa’da yaşamaktan keyif aldığını vurgulayan Arı, “Amerika veya Avrupa ülkeleri benim kıymetimi bildi, ancak İstanbul sanırım pek kıymetimi bilmedi. İzmir ve Aliağa bu kıymeti bana hissettirdi ve derhal evimi temelli olarak İzmir’e taşıdım. Aliağa’da yaşamaktan çok da keyifli ve mutluyum” diye konuştu.

GENCO ARI KİMDİR?

9 yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuarı’ na kabul edilen, altı ayda altı sınıf birden atlayarak lisans programına geçen ve 14 yaşındayken artık kendi bestelerini çalmaya başlamış bir müzik dahisi, kompozitör, aranjör ve piyanist. 2003’ te katıldığı Quartet Muartet adlı grubuyla, müziklerine de imzasını attığı iki modern caz albümünden sonra, Mess Production’ la anlaşarak cazseverlere WIZART adında yepyeni bir albüm hazırladı. Aslında yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla hazırlamayı düşündüğü bu albüm, İstanbul Jazz Center’ ın kurucusu ve Mess Production’ ın sahibi Süha KURULTAY’ın sunduğu imkânlarla, genç müzisyeni, düşlerindeki dünya çapında isimlerle buluşturdu. Davulcu Dave WECKL, basçı Anthony JACKSON , elektrik gitarcı Mike STERN ve saksafoncu Bob FRANCESCHINI ile birlikte yapılan kayıtlar, Genco için hayatı boyunca unutamayacağı bir deneyim niteliği taşıyor. Genco ARI… 2003’ te katıldığı Quartet Muartet adlı grubuyla, müziklerine de imzasını attığı iki moderncaz albümünden sonra, Mess Production’ la anlaşarak cazseverlere WIZART adında yepyeni bir albüm hazırladı. Aslında yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla hazırlamayı düşündüğü bu albüm, İstanbul Jazz Center’ ın kurucusu ve Mess Production’ ın sahibi Süha KURULTAY’ın sunduğu imkânlarla, genç müzisyeni, düşlerindeki dünya çapında isimlerle buluşturdu. Davulcu Dave WECKL, basçı Anthony JACKSON, elektrik gitarcı Mike STERN ve saksafoncu Bob FRANCESCHINI ile birlikte yapılan kayıtlar, Genco için hayatı boyunca unutamayacağı bir deneyim niteliği taşıyor.