Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Ödemiş ilçesindeki konteyner 112’de çıkan yangın sonrasında bir açıklama yaparak, "112 İstasyonlarımızın pek çoğunun olumsuz yaşam koşullarını, çalışma zorluklarını defalarca dile getirdik" dedi.

Ödemiş ilçesinde, konteynerde hizmet veren 112 Acil Yardım İstasyonu, çıkan yangında küle dönmüştü. Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol da, sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, "112 istasyonlarımızın pek çoğunun olumsuz yaşam koşullarını, çalışma zorluklarını defalarca dile getirdik. Söylediğimiz istasyonlardan ilk sıradakilerden biri de Ödemişte yanan istasyonumuzdu" diye konuştu.

Şartların iyileştirilmesi gerektiğini anlatan Doğruyol, " İlgili bürokratlarımıza öncelik sırasına göre yapılması gereken istasyonlarımıza da söyledik. Bir yerlerde eksik yada yanlışın olduğu alanen ortadadır. Türkiye’nin pek çok ilinde tek düze pırıl pırıl istasyonlar var iken, Türkiye’nin üçüncü büyük ilinde neden yok? İzmir’e neden bütçe ayrılmıyor? İzmir ilindeki 112 istasyonlarımızın her biri tek tek elden geçmeli yüzde 90’ı yeniden yapılmalıdır. İzmir merkeze yeni istasyonlar açılmalı ve merkezde ki yoğunluk azaltılmalıdır" dedi.