Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıl dönümünde muhteşem bir etkinliğin altına imza atmaya hazırlanıyor. Provalarını tamamlayan Cumhuriyet sevdalısı 1923 kişi saat 19.23’te Smyrna Meydanı’nda aynı anda zeybek oynayıp, 1923 rakamını oluşturacak. Daha sonra sahne alacak Türk pop müziğinin sevilen ismi Murat Boz şarkılarıyla İzmirlileri coşturacak.

Bayraklı Belediyesi tarafından 29 Ekim’de gerçekleştirilecek “Cumhuriyet” etkinliğine sayılı dakikalar kala heyecan doruğa çıktı. Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıl dönümünde 1923 kişi Smyra Meydanı’nda saat 19.23’ü gösterdiğinde aynı anda zeybek oynayıp, 1923 rakamını oluşturacak. Ardından da muhteşem havai fişek gösterisi gerçekleştirilerek görsel bir şölen yaşanacak. Cumhuriyet sevdalıları üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin yer aldığı ve arkasında, “ilk günün heyecanıyla 1923” yazan beyaz tişörtler giyecek. Ünlü sanatçı Murat Boz ise şarkılarını bu sefer Cumhuriyet ve İzmirliler için söyleyecek.

PROVALAR TAMAMLANDI

Cumhuriyet Bayramı’nın ruhuna uygun olarak 29 Ekim Çarşamba günü zeybek oynayacak cumhuriyet sevdalısı 1923 kişi aylar süren çalışmalarını önceki gün tamamlandı. Bayraklı Belediyesi’ne ait 20 Semt Merkezi’nde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri tarafından gerçekleştirilen eğitimler vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Gönüllüler arasında ev hanımları, Bayraklı Belediyesi Semt Evleri kursiyerleri, öğrenciler, emekliler, 7’den 70’e her yaştan ve meslekten vatandaşlar yer alıyor.

MUHTEŞEM BİR ŞÖLEN OLACAK

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tüm İzmirlileri 29 Ekim’de Smyra Meydanı’na beklediklerini belirterek, “O gün muhteşem bir görsel şölen yaşayacağız. Tüm hemşerilerimizi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.