Selçuk Belediyesi Aralık ayı ikinci meclis toplantısı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, gündeme ilişkin önemli konularda karar çıktı. Bir önceki komisyona havale edilen maddeler ve önergelerin görüşüldüğü oturumda, daha önceki aylarda komisyonda bekleme kararı alınan maddelerde de mutabakata varıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin bütün yazılım işlemlerini yürütmesi için protokol imzalanması ve başkana yetki verilmesi ile ilgili önerge gündeme alınarak, oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün "Toplu İş Sözleşmesi" konulu madde ile ilgili Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonlarının raporları da gündeme geldi. Tüm- Bel Sen, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası ile Selçuk Belediyesi arasında protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

KENT KONSEYİNİN ÖNERGELERİ BEKLEMEDE

Meclis toplantısında, Küçük Menderes ile ilgili önergeye dair Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu da okundu. Küçük Menderes Nehri ile ilgili önergenin görüşülmesi amacıyla beklemeye alınması kararı çıktı. Doğal gaz şebekesinin Selçuk’a getirilmesine dair kent konseyinin önergesinde de, konunun görüşülmesi amacıyla beklemeye alınması kararına varıldı. Kent Konseyi’nde spor amaçlı derneklere olanaklar sağlanması için gerekli çalışma gruplarının oluşturulmasına ilişkin Hukuk, plan bütçe, eğitim kültür gençlik ve spor komisyonlarının raporu da okundu. Bu önergenin de görüşülmesi için komisyonlarda beklemesine karar verildi. Komisyonda bekleyen tahsislerle ilgili maddeye ilişkin Plan bütçe ve Hukuk Komisyonlarının okunan raporunda belirtilen, Selçuk’un bazı yerlerinde yapılan tahsislerin iptaline oy birliğiyle karar verilirken, Selçuk Belediyesi Havuzu’nun tahsisinin iptaline oy çokluğuyla karar çıktı.