Yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliği ile tamamlanan Selçuk Cem ve Kültür Evi 08 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 11:00’de açılıyor. Selçuk Cem ve Kültür Evi açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yapacak. Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kısa bir süre önce inşaatı tamamlanan Cem ve Kültür Evi bahçesindeki bitkisel peyzaj çalışmalarını tamamladı.

Alevi topluluğunun inancını yaşama geçirmesi adına arsası Selçuk Belediyesi ile hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan, inşaatı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Selçuk Cumhuriyet Mahallesi’nde 1473 metrekarelik alan üzerinde yer alan Cem ve Kültür Evi inşaatı tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından 08 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 11:00’de açılışı yapılacak olan 3 kattan oluşan Cem ve Kültür Merkezi’nin bodrum katında otopark, mutfak ve tuvaletler, zemin katında avlu, konferans ve yemek salonu, birinci katında çok amaçlı salon, eğitim odaları, okuma odası ve idari ofisler bulunuyor.

Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, inşaatı tamamlanan Cem ve Kültür Evi bahçesindeki bitkisel peyzaj çalışmalarını tamamlayarak, açılışa hazır hale getirdi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in de katılacağı açılışa ayrıca İzmir, Aydın, Söke, Kuşadası ve çevre ilçelerdeki Alevi Kültür Dernekleri şubelerinden de katılım olması beklendiğini belirten Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, tüm alevi topluluğu ve Selçuk halkını 08 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 11:00’de yapılacak olan Cem ve Kültür Evi açılışına davet etti.