Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76. Yılı’nda Selçuk’ta “Sarı Zeybek” gösterisiyle anıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından sahneye konan gösteri Selçuklular tarafından ayakta alkışlandı. Oldukça duygulu anlara sahne olan gösteride 100 kişilik ekip sahne aldı.

Kurtuluş Savaşı’ndan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen sürecin danslarla anlatıldığı gösteri Selçuklular’ı büyüledi. Yaklaşık 100 kişilik bir ekip tarafından sahneye konan gösteride Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın başlayışı, askere uğurlama, şehitler, cumhuriyetin kazanımları, devrimler, Atatürk’ün katıldığı 10.yıl balosu, dans gösterileri, ışık ve ses efektleriyle anlatıldı. Muhteşem gösteri karşısında bazı izleyiciler göz yaşlarını tutamadılar.

Sarızeybek gösterisinin en ilgi çekici anları ise Atatürk’ün sahnede zeybek oynadığı anlar oldu. Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi Abdürrahim Karademir tarafından canlandırılan Mustafa Kemal Atatürk, izleyenlere duygulu anlar yaşattı ve ayakta alkışlandı.

Gösteri sonunda Sarı Zeybek gösterisi için başta Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aktaş olmak üzere emek veren herkese teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı “10 Kasımlar bizi üzüyor. Böyle bir oyun üzüntümüzü kısmen hafifletiyor diyebilirim. Ama bizler Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmayacağız. O’nun yaktığı meşale hiçbir zaman sönmeyecek. Bunu sadece ben değil, bütün Selçuk, bütün İzmir, bütün Türkiye söylüyor” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen bu muhteşem gösteri için Mustafa Kemal Atatürk canlandırmasını yapan Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi Abdürrahim Karademir ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aktaş’a Selçuk’un simgesi olan Artemis heykelciği taktim ettiler.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından 2006 yılından itibaren sahneye koyulan “Sarı Zeybek” gösterisi 2009 yılında ABD’de de seyirciyle buluştu. Bugüne kadar Türkiye’nin birçok şehrinde sahnelenen gösteri, bir ülkenin tarihinde uzun ve meşakkatli bir süreci danslarla anlatma açısından dünyada tek olma özelliği taşıyor.