Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Avrupa Birliği projesi kapsamında Romanya’nın Piatra Neamt şehrindeki National College of Informatics okuluna gezi düzenledi.

“Building a better world for us to live in” (Yaşamak için kendimize daha iyi bir dünya yaratmak) projesi kapsamında Romanya’ya giden kafileye 10-11 ve 12. sınıflardan toplam 23 öğrenci ile birlikte Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı ve öğretmenler Erkan Aslan, Umut Dizdar, Hüma Işın Kuvel katıldı.

Proje çerçevesinde önceden belirlenmiş olan ve her okulun önceden yapmış olduğu Romence-İngilizce-Türkçe sözlük çalışmaları birleştirildi. Ziyarette ayrıca ayrımcılık konusuyla ilgili bir konu seçilerek Romen ve Türk öğrencilerden karışık oluşturulan iki grup münazara gerçekleştirdi.

Daha sonra Yaş şehrine gezi yapılarak Botanik Park, Yaş Üniversitesi ve Kültür Sarayı’nı gezen öğrenciler, Tagru Neamt şehrindeki Neamt Kalesi, Bizon Park ve Manastır’ı da ziyaret etti. Neamt Kalesi’nde ortak okul öğrencileri ayrımcılıkla ilgili dramalarını sergilerken, şehrin Bicaz ilçesi yakınlarında bulunan baraj gölünde feribot turu yapıldı. Aile yanında kalan öğrenciler, hafta sonu ailelerle serbest zaman geçirerek Romen aile ve kültür yapısını görme olanağı da elde etti. Türkiye’ye dönüş gününde, Bükreş şehir turu ve Parlamento Sarayı gezisi gerçekleştirilerek, öğrencilere ortak ülkenin başkentini görme ve tanıma olanağı sağlandı.