Özbekistan’dan İzmir’e gelip, kızları Asiya Askerova ile Arslana Askerova’nın ritmik cimnastik alanında iyi bir eğitim alıp, bir gün olimpiyat şampiyonu olmalarını isteyen Özbekistanlı anne Svetlane Bulatova, kızlarıyla birlikte olimpiyat hedefine adım adım ilerliyor.

Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Spor Kulübü tarafından, 29-30 Kasım’da yapılacak 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası’na hazırlanan Şavkar Spor Kulübü sporcuları kız kardeşler Asiya Askerova ile Arslana Askerova’nın spor sevdası adeta filmleri aratmıyor. Kızları 10 yaşındaki Asiya Askerova ile 8 yaşındaki Arslana Askerova’nın ritmik cimnastik alanında iyi bir eğitim alıp, bir gün olimpiyat şampiyonu olmalarını isteyen Özbekistanlı anne Svetlane Bulatova, bu uğurda 5 bin kilometreye yakın yol kat edip çocuklarıyla İzmir’e yerleşti. Çok küçük yaşta cimnastiğe başlayan ve turnuvalarda başarılar kazanan çocuklarını Özbekistan’da eğitecek antrenör bulamayan anne, eşi Ajdar Askerova’nında desteğini alınca İzmir’e geldi. Eşini ve memleketini bırakıp iki yaşındaki oğlu ve kızlarıyla 2013 yılında İzmir’e gelen anne, kızlarının iyi birer sporcu olmaları için Şavkar Spor Kulübü’nde eğitimlerini sürdürüyor.

HERŞEY CİMNSATİK İÇİN

"Her şey çocuklar için" diyen ve kendisi de 16 yaşına kadar sporla uğraşan Özbek anne Svetlane Bulatova, çocuklarının iyi birer cimnastikçi olmaları için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Kızlarına ritmik cimnastik alanında iyi bir gelecek sağlamak için yaklaşık bir yıl önce Türkiye’ye yerleşen Bulatova’nın, en büyük hayali çocuklarının olimpiyat şampiyonu olması. Çocuklarının büyük zorluklara rağmen İzmir’de öğrenimlerini sürdürdüklerini ifade eden Bulatova, "Her şey çocuklarımın cimnastikte başarı yakalaması için. Onları mutlaka olimpiyatlarda şampiyonluk kürsüsünde görmek istiyorum. Kızlarımın olimpiyatlarda ay yıldızlı formayı giymesini, Türkiye’yi temsil etmesini istiyorum. Kızlarımın milli takıma seçilmesi için Türk vatandaşlığına kabul edilmesini istiyorum” diyerek hedeflerini anlattı. Kızlarının çok hırslı, çok azimli olduğunu ifade eden Bulatova, eşini ve Özbekistan’daki hayatını özlediğini; ancak kızlarının cimnastikte büyük başarılar kazanması için bu zorlukların üstesinden geldiğini anlattı.

CİMNASTİĞE ADANMIŞ HAYATLAR

Annesi ve kardeşiyle birlikte doğduğu toprakları bırakıp İzmir’e yerleşen 10 yaşındaki Asiya Askerova, 4 yaşından beri cimnastik yaptığını söyledi. 8 yaşındaki Aslana Askerova ise, 3 yaşında cimnastiğe başladığını ve bu sporu çok sevdiğini ifade etti. Hedeflerinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen kardeşler, cimnastiğin yaşam tarzları olduğunu, başarı için haftanın 6 günü ve günde 6 saat antreman yaptıklarını kaydetti. Yoğun çalışma temposuyla yorulduklarını anlatan kardeşler, ülkelerinde bırakıp geldikleri ve dönem dönem kendilerini ziyaret eden babalarını çok özlediklerinin altını çiziyor. Büyüğü 5. sınıfa, küçüğü 4. sınıfa devam eden kardeşler Türkçe bilmedikleri için eğitimlerini güçlükle sürdürüyor. Çocuklarını okuldan alıp antrenmana götüren anne Svetlane Bulatova, gece yarılarına kadar da çeviri yaparak çocuklarının derslerine yardımcı oluyor.