İzmir’in Ödemiş ilçesinde vatandaşlar, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasının ardından Ege’nin Abant’ı olarak adlandırılan Gölcük Yaylasına akın etti.

Sıcaklığın 40 derece civarında seyrettiği Ödemiş’te vatandaşlar, sıcak havadan kurtulmak için çareyi Gölcük’e çıkmakta buldu. Ödemiş dışından da yüzlerce ziyaretçi hafta sonunu yaylada geçirdi. Gölcük’te serinleyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte balık avlayarak vakit geçirirken, kimi vatandaşlar da piknik yapıp çay bahçelerinin çınar ve söğüt ağaçlarının gölgesinde serinledi. Çevre düzenlemesi yapıldığı için tüm uyarılara rağmen boş buldukları alanlarda mangal yapıp göl kıyısında karınlarını doyuran kimi vatandaşlar da, gölden tuttuğu balığı mangalda pişirmenin keyfini yaşadı. Pazar günü çay bahçelerinde oturacak yer bulmakta zorluk çekilirken, yaşanan yoğunluk esnafın da bir nebze de olsa yüzünü güldürdü.

Ailesi ile birlikte yöresel lezzet olan saç pidesi tarzında börekleri Ödemiş ve Salihli’den gelen ziyaretçilere sunan Ayşe Sakin, pazar günkü yoğunluğun kendileri açısında sevindirici olduğunu belirterek, “Sıcaklıkların uzun süre düşük seyretmesi nedeniyle Gölcük’te mevsim geç açıldı. Buna rağmen Temmuz ayının başından beri hafta sonları büyük yoğunluk yaşanıyor. Bazen saç pidesi yetiştirmekte zorlanıyoruz” dedi.

Sıcaklıkların artmasının kendileri adına sevindirici olduğunu belirten bir esnafta, "Sezon başından beri beklediğimiz yoğunluk yeni başladı. Pazar günü olması nedeniyle boş masa kalmadığı için bazı misafirlerimizi geri çevirmek durumunda kaldık. Kimileri de sıra bekledi. Sıcak yaz günlerini serin bir tatile değerlendirmek isteyen herkesi yeryüzü cenneti olan Gölcük Yaylasına bekliyoruz” diye aktardı.