Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM), Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde, Çanakkale’deki CHP’li Belediyelerle buluştu.

Çanakkale Belediyesi’nde ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Onursal Başkan Selami Öztürk, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan katıldı.

SODEM Başkanı Soyer, Çanakkaleli CHP’li başkanlara seslendiği konuşmasında SODEM’in yurtiçi ve AB çatısı altında yaptığı çalışmalardan bahsetti. Soyer;“Genel merkezden bir şeyler bekliyoruz.Biz kendi gücümüzü ortaya çıkarmalıyız. Bunu da ancak güçlerimizi birleştirerek yapabiliriz. Türkiye’deki 230 CHP’li belediyeyi de SODEM çatısı altında toplamak istiyoruz. Bu şekilde Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelebiliriz. Ayrıca ortaklaşa yapacağımız çalışmalar ve kullanacağımız ortak dille genel merkezin elini güçlendirip, CHP iktidara taşıyacak örnek projeleri halkımızla buluşturmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Çanakkale’deki CHP’li belediyelerin kısa bir süre sonra SODEM’e üyeliklerinin gerçekleşeceği öğrenildi.