Aliağa Belediyesi Sanatevi’nin kasım ayı kültür sanat programı kapsamında Aliağalılarla buluşturduğu Sondan Sonra adlı oyun Aliağalı tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ni dolduran izleyiciler Dennis Kelly’nin yazıp, Emre Kınay ve Ahu Türkpençe’nin rol aldığı, 2 saat 10 dakika süren iki perdelik Sondan Sonra adlı oyunu büyük bir dikkatle izledi. Yönetmenliğini Emre Kınay’ın üstlendiği oyunu izleyenler performansıyla göz dolduran kadın oyuncu Ahu Türkpençe’yi dakikalarca ayakta alkışladı. Oyunu izleyici koltuğundan takip eden Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mehmedali Özkurt ise oyun sonunda oyunculara çiçek takdim etti.

“ARANIZDA OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Aliağa’nın kültür ve sanatta son dönemde büyük bir ivme kazandığını belirten Emre Kınay oyun sonunda “Aliağa kültür ve sanatta gerçekten de arkadaşım Volkan Severcan ve Murat Dertsiz’in de üstün çabalarıyla çok iyi bir yere doğru gidiyor. Biz de bundan sonra söz veriyoruz ki yaptığımız her oyunla aranızda olmaya çalışacağız. Tabi her zaman dili bu kadar sert olan oyunlarla değil, ama içinde bulunduğumuz faşizmin altını çizmek için de bunlara ihtiyaç var” diye konuştu.

SANATSEVERLERDEN OYUNA TAM NOT

Daha önce Aliağa’da kültür ve sanata yönelik etkinliklerin yetersiz kaldığını ancak son zamanlarda Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan’ın katkılarıyla kültürel faaliyetlerde büyük bir açığın kapatıldığını belirten Aliağalı sanatseverler ise oyun sonunda değerlendirme yaparak oyunu çok başarılı buldukların ve etkinlikler devam ettikçe halk olarak katılmaya devam edeceklerini belirtti.

ŞİDDET EĞİLİMLERİ ELE ALINDI

İlk kez 2005 yılında Londra’da sahnelenen ve hala çeşitli ülkelerde izleyici ile buluşmaya devam eden çarpıcı oyunda, dünyada özellikle ABD’de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paranoyası ve bu olayla birlikte artan şiddet eğilimleri ve bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi gibi konular ele alındı.