İzmir Ekonomi Üniversitesinin dahil olduğu AB projesiyle birlikte ’Sosyal Girişimcilik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dersi’ alan öğrenciler, hem kendi sosyal projelerini gerçekleştirecek, hem de kurumlarla bu alanda çalışmalar yapacak.

Bulgaristan’daki Uluslararası Yönetim Enstitüsü (International Management Institute), yürütücülüğünde gerçekleşen ’İşletmecilik Programlarında Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Yerel ve Bölgesel Kalkınma için İşletmelerin Sosyal Sorumluluğu ve Sosyal Girişimcilik Eğitimi’ başlıklı projede, İngiltere, Bulgaristan, Yunanistan, Portekiz, İspanya, Litvanya’daki üniversitelerle Türkiye’den İzmir Ekonomi Üniversitesi yer aldı.

Türkiye’den proje yürütücülüğünü üstlenen İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı, 3 yıldır sürdürülen projenin sonuna ulaştıklarını, sosyal sorumluluk ve girişimcilik dersini online almak isteyen öğrencilerin http://education4sustainability.eu/ adlı e-öğrenme platformuna kayıt olacaklarını söyledi. Erasmus kapsamında yapılan projede, İEÜ İşletme Fakültesi Araştırma Görevlileri Cansu Tayaksi ve Esra Onater ile çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Baklacı, "Projede, sosyal girişimcilik ve kurumsal sosyal sorumluluk konularını işletme, ekonomi ve girişimcilik eğitimine entegre etmeyi amaçladık. Bunun için yenilikçi bir müfredat geliştirdik. Bu alanlarda hem üniversite hem de toplum genelinde eğitimleri artırmayı hedefliyoruz. Dersler, İşletme Fakültesi bünyesinde genel eğitim dersi olarak tüm üniversite öğrencilerine sunulması planlanıyor. Öğrencilere bu konularda faaliyet gösteren kurumlarda staj imkânı sağlayabilmek önceliğimizdir. Böylece sosyal girişimcilik ve kurumsal sosyal sorumluluk konularındaki bilinç düzeyinin artmasına katkıda bulunmayı istiyoruz" dedi.

Her ülkedeki eğitimcinin hem sınıf içi, hem de online şekilde ders verebileceğini ifade eden Prof. Dr. Baklacı, “Öğrencilerimiz, kurumsal sosyal sorumluluk, sosyal girişimcilik ve sürdürülebilir gelişim üzerine eğitimler alacak. Dersin sonunda öğrencilerimizin bu alandaki farkındalığı artacak. Ulusal ve uluslararası alandaki uygulamaları öğrenecek, kendi projelerini doğru şekilde, tam fayda esasına dayalı olarak geliştirebilecekler. Böylece ekonomik faydayla birlikte sosyal alanda da yararı olan girişimlerde bulunabilecekler” diye konuştu.