Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin 17 yıldır aralıksız sürdürdüğü "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" adlı anma ve ödül töreni Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TRT eski spor spikeri Murat Ünlü’nün sunumunu üstlendiği geceye, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) As Başkanı Aydın Begiter, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Onursal Başkan Erdoğan Tözge, Denizli Şube Başkanı Necdet Yılmaz, Konya Şube Başkanı Dursun Seyis, eski Bakan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Yüksel Çakmur, dernek üyeleri, İzmir sporuna emek verenler ve aileleri katıldı.

VEFA VURGUSU

Törenin açılış konuşmasını yapan TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, İzmir futboluna, sporuna destek ve emek verenlere teşekkür ederek, insanları yaşarken anmak ve vefa duygusunu yaşatmak amacında olduklarını söyledi. Vreskala, “Spora emeği geçmiş büyüklerimizin anılmasında bize katkı koyan, desteklerini esirgemeyen, yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ediyoruz” dedi. TÜRFAD İzmir Şubesi Onursal Başkanı Erdoğan Tözge de Türk futboluna maddi ve manevi olarak destek olanları şükranla andıklarını dile getirerek, “TÜRFAD, meslek alanlarında başarılı olmuş, yurt içi ve yurt dışında kabul görmüş, takdir ettiğimiz, futbolun değerli mensuplarını ödüllendirerek vefa borcunu yerine getirmeyi bir görev sayıyoruz” diye konuştu.

SPORUN TANITIMA KATKISI ÇOK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, futbolun birleştirici ve etkili gücünün her geçen gün biraz daha fazla öğrenildiğini dile getirerek, “İspanya ziyaretimizde sokakta oynayan çocuklarla sohbet ettik. Türkiye’den geldiğimizi öğrendiklerinde hep bir ağızdan Arda Turan diye bağırdı. Türkiye’yi hakkında çok şey bilmiyorlar; ama Arda Turan’ı biliyorlar. Demek ki, sporun böyle bir etkisi var. Ülkeleri tanıtan en önemli şeylerin başında futbol geliyor ve biz bunu değerlendirmek zorundayız. Belki de futbol adamları derneği yerine, futbol insanları derneği dediğimizde bu daha kolay olur” dedi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, Onursal Başkan Erdoğan Tözge, Başkan Pekdaş’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ise Gençlik ve Spor Bakanı olduğu dönemlerde spora yaptığı katkılardan ötürü ödüllendirildi. Çakmur’a, plaketini ve onur belgesini Başkan Pekdaş verdi.