Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin önemli yazarlarından biri olan ve 11 Ağustos 2015 günü yaşama veda eden Tarık Dursun K. anısına bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen Kısa Film ve Senaryo Yarışması’nın kazananları belli oldu. Başvuruların tamamen dijital platform üzerinden yapıldığı, serbest temalı bir ’online’ sanat festivali olma özelliği taşıyan organizasyon kapsamında yapılan yarışmaya 138 kısa film başvuruda bulunurken, ‘İzmir ve Göç’ temalı senaryo yarışması da büyük ilgi gördü. Kısa film yarışmasına katılan filmler web sitesinden ve festival adına açılan YouTube kanalından paylaşılarak, beğeni yoluyla halk oylamasına sunuldu. Filmlerin online ortamda izlenerek oylandığı yarışmaya katılan filmleri internet üzerinden toplamda 138 bin kez izlendi. Ayrıca toplamda 26 bin beğeni aldı. Festivalin web sitesine 11 bin 900 kişi tarafından giriş yapılırken, 56 bin kişi tarafından takip edildi.

Jüri seçim yapmakta zorlandı

Film Müzikleri Bestecisi Engin Bayrak, Kurgu Yönetmeni Aziz İmamoğlu, Görüntü Yönetmeni Baybars Tekin, Yapımcı Ömer Can, Belgesel Yönetmeni Tahsin İşbilen, Akademisyen-Yönetmen Engin Kılıçatan ve İzmir Kısa Film Festival Direktörü Yusuf Saygı’dan oluşan jüri geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek yarı finale kalan 25 filmi tek tek seyrederek finalistleri belirledi. Konak Belediyesi’nin Karataş’ta bulunan Tarık Dursun K. Yazar Evi’nde gerçekleştirilen elemeye Jüri Başkanı olarak Yönetmen Handan İpekçi de katıldı. Süreleri iki buçuk dakika ile 19 dakika arasında değişen 25 filmi izleyerek zorlu bir süreç sonunda hem Kısa Film Yarışması birincisi ile senaryo birincisini hem de düzenlenecek festival kapsamında gösterilecek filmleri seçti. Finalist filmler arasından yönetmenliğini Özer Kesemen’in yaptığı ‘Mor Kelebekler’ adlı kısa film, festivalin özelliği olan online ‘Halk Oylaması Ödülünü’ kazandı. Serdal Altun’un yönetmenliğini yaptığı ‘Uçurtma’ adlı kısa film ‘Jüri Ödülüne’ layık görülürken, ‘İzmir ve Göç’ temalı senaryo yarışmasının kazananı ise Ümit Tayam’ın ‘Ateşe Uçan Güve’ adlı senaryosu oldu. Senaryo yarışmasını kazanan Ümit Tayam’a senaryosunu çekebilmesi için de ekip, takım ve post prodüksiyon desteği sağlanacak.

Ödül töreni 25 Mayıs’ta

Ödül töreni 25 Mayıs Perşembe günü Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da yapılacak. Finalist filmler yine Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 25 - 26 Mayıs tarihlerinde, saat 12.00 ila 17.00 arasında, kısa film meraklıları tarafından izlenebilecek. Festival kapsamında finale kalan Çirok, Ama, Ez Tsubasa Me, Penaber, Zilan, Mehmet Mahsum Akyel, Fıtrat, Kibrit Ev, Eksi 18, Süheyla, Les Chats Aussı Partent, Killit filmleri izleyiciyle buluşacak.