Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, yatırım projelerine yüzde 50 hibe desteği sağladığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın (KKYDP) 9. etabıyla ilgili Ödemiş’te bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Selami Turan, Ödemiş’in hibe desteğinden en az yararlanan merkezlerden biri olduğunu vurgu yaparak, 9. etap için Ödemişli üreticilerden proje üretmelerini istedi. Ödemiş’in süt üretiminde önemine dikkat çeken Turan, "Ödemiş, hayvancılıkta bilhassa en yoğun merkez olmasına karşın, bugüne kadar desteklemelerden en az yararlanan ilçelerden biri oldu. Bu nedenle, Ödemiş’in hibe desteğinden artık yeterince yararlanması gerekiyor. Ancak projelerde karşımıza çıkan en büyük sorun inşaat ruhsatı ve yapı izin belgesi. Proje sunacak üreticiler ve işletmeler mutlaka bu ruhsat sorununu çözmelidir” diye konuştu.

"4,3 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ ALINDI"

Ödemiş’te hibe desteği alan proje sayısının 14 olduğunu ve yaklaşık 4,3 milyon liralık hibe desteğinin alındığını anlatan Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş ise, “Program başladığında 500 bin TL limitli projelere destek veriliyordu. Bugün, limit 3 milyon TL’ye kadar yükseldi. Yüzde 50 hibe desteğinden ilimizde de bugüne dek 161 proje yararlanabildi. Bu program ile sermayeye ortağız, kara ortak değiliz. Ödemişli üreticilerimizin, işletmelerimizin 9. etap desteklemelerinden en iyi şekilde yararlanacaklarına inanıyorum” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılacak olan başvuruların son tarihi 24 Aralık 2014 olarak bildirilirken, kabul edilen projeler için son sözleşme imzalama tarihi ise 5 Mayıs 2015 olarak açıklandı.