TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA, Türkiye’nin ilk havalimanı oteli TAV Airport Hotel’i, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na taşıdı. Şehre ve iş merkezlerine yakınlığıyla öne çıkan TAV Airport Hotel İzmir, farklı oda seçenekleri, toplantı odaları ve restoranıyla misafirlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük havalimanı oteli olarak 2004 yılında, İstanbul Atatürk Havalimanı içerisinde hizmet vermeye başlayan TAV Airport Hotel, ikinci otelini İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açtı. BTA tarafından işletilen TAV Airport Hotel İzmir, 2 milyon Euro yatırımla hayata geçirildi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın iç hatlar terminali ile dış hatlar terminalinin birleştiği noktada konumlanan otel, 5 bin metrekare alanda 81 odası ile hizmet veriyor. Buradan şehrin çekim gücü yüksek diğer noktalarına da kolayca ulaşım sağlanabiliyor. TAV Airport Hotel İzmir’in Çeşme ve Kuşadası’na mesafesi yalnızca 1 saat. Konuklar şehir merkezineyse 25 dakikada ulaşabiliyor.

"YILIN 12 AYI DEVAM EDEN İŞ ODAKLI TURİZMİ GÖZ ÖNÜNE ALDIK"

Otelin tanıtımı amacıyla yemekli basın toplantısı düzenlendi. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur ve otel yöneticileri, İzmir’deki medya kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ile biraraya geldi. İzmir’de konuklarına TAV Airport Hotel ayrıcalığını sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Cesur; “İzmir sahip olduğu ekonomik, kültürel ve toplumsal değerlerle Türkiye’nin başlıca çekim merkezleri arasında yer alıyor. Yılda yaklaşık 11 milyon yolcu ağırlayan Adnan Menderes Havalimanı bölgenin, ülkenin geri kalanına ve dünyaya açılan kapısı olarak önemli bir işlev üstleniyor. TAV Airport Hotel’i İzmir’e taşırken bu potansiyeli göz önünde bulundurduk. Yaz turizmiyle sınırlı kalmayarak yılın tamamında yoğun bir şekilde hizmet vermeyi planlıyoruz. İzmir’in hak ettiği yere gelmesi için, ilgili tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde katkı sunmaya devam edeceğiz. TAV Airport Hotel İzmir’den şehrin çekim gücü yüksek diğer noktalarına da kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Otel, çok sayıda yerli ve yabancı firmanın faaliyet gösterdiği Torbalı ve ESBAŞ’a yakın bir konumda bulunuyor.” dedi.

KONUMUYLA YOLCULARA ÖNEMLİ BİR AYRICALIK SAĞLIYOR

TAV Airport Hotel İzmir; Airport, Superior, Deluxe ve Suit oda seçenekleriyle hizmet veriyor. TAV Airport Hotel İzmir, uzun aktarma saatleri arasında dinlenmek ve havalimanı kalabalığından uzakta sakince vakit geçirmek isteyen misafirler için ideal bir hizmet de sunuyor. Uçuş öncesinde ve aktarmalı uçuşlarda saatlik konaklama olanağı sunarak, misafirlerinin uçuşlarına zamanında yetişmelerine de yardımcı oluyor.

Otel dekorasyonu, yurt dışındaki havalimanı otellerinin konfor ve pratik kullanımından esinlenilerek, minimalist bir yaklaşımla tasarlandı. Bu sayede TAV Airport Hotel İzmir, modern ve rahatlatıcı tarzıyla konuklarına konforlu bir dinlenme ortamı sunuyor. TAV Airport Hotel, üç farklı toplantı odası ile de İzmir ve bölgenin iş dünyası ve sosyal yaşamına yön vermeye hazırlanıyor. Görsel ve teknolojik her türlü altyapının hazır olduğu toplantı odaları, iç hatlar gelen salonunda bulunuyor. Ayrıca sadece toplantı odaları için misafirleri karşılayan bir lobi de bu katta hizmet veriyor.

BTA’DAN GÜNDE 90 BİN YOLCUYA HİZMET

TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Suudi Arabistan’da toplam 11 havalimanında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve Maslak’taki yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’da uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Bilintur, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı ile 1999 yılında kuruldu ve Ocak 2000’de faaliyete geçti. Havalimanlarında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve UNIQ İstanbul’da 500 aşçısıyla günde yaklaşık 90 bin yolcuyu ağırlayan BTA, dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini konuklarına sunuyor. BTA, havalimanlarında, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskeleleri, arabalı vapur ve feribotlarında ve UNIQ İstanbul’da yaklaşık 50 bin metrekare alanda konseptini kendi oluşturduğu ya da alt işletmesi olarak yönettiği markalarla hizmet sunuyor. BTA, havalimanları, İDO ve UNIQ İstanbul’da 246 noktada kafe ve restoran işletiyor.

2004’ten bu yana İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan TAV Airport Hotel’in işletmesini yürüten BTA, 2014 yılında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açılan TAV Airport Hotel İzmir’i de işletmeye başladı. BTA tarafından 2006 yılında kurulan unlu mamul üretim tesisi Cakes & Bakes ise bugün ayda 5 milyon adet üretim hacmiyle içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu pek çok firmanın unlu mamul, pastacılık, sandviç ve hazır yemek ürünlerini tedarik ediyor. Son olarak BTA, TAV grubu şirketlerinden ATÜ Duty Free ve havalimanlarındaki havacılık dışı gelirlerin geliştirilmesinden sorumlu TAV İşletme Hizmetleri ile birlikte Umman Salalah Havalimanı ihalesini kazanmış bulunuyor. Bu çerçevede BTA 2015’in ilk yarısından itibaren Salalah Havalimanı’nın yiyecek içecek alanlarının işletilmesinden sorumlu olacak.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle hizmet kalitesini güvence altına almış olan şirket, yolculukları lezzetle başlatmak ve yolcuların seyahatlerini daha keyifli geçirmelerini sağlamak amacıyla, yatırım ve operasyonlarını sürekli genişletiyor.