İzmir’de, açıldığı günden beri 850 bin yolcunun taşındığı Balçova Teleferik Tesislerinde periyodik bakım ve iyileştirme çalışmalarını tamamlanırken, teleferik, 31 Mart Cuma gününden itibaren yeniden ziyaretçileriyle buluşacak.

İzmir’de, büyükşehir belediyesinin AB standartlarında yenilenerek iki yıl önce hizmete aldığı ve açıldığı günden itibaren yaklaşık 850 bin kişinin ziyaret ettiği Balçova Teleferik Tesislerinde bakım çalışmaları tamamlandı. Yılda bir kez yapılması zorunlu olan periyodik bakım çalışması kapsamında sistemdeki tüm hareketli parçalar elden geçirildi, talimatlar kapsamında değiştirilmesi gereken parçalar yenilendi. Otomasyon ve elektrik sistemlerinde iyileştirme ve bakımlar yapıldı. Teleferiğin ise 31 Mart Cuma gününden itibaren yeniden ziyaretçileriyle buluşacağı ifade edildi.

Balçova Teleferik Tesisinin, 10:00-22:00 saatleri arasında çalıştırıldığı, bilet satışlarının saat 21:00’de sona erdiği bildirildi. Haftanın 6 günü hizmet veren tesisin, pazartesi günleri haftalık bakım nedeni ile kapalı olduğu, 0–5 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet veren tesislerde bilet fiyatlarının 8 TL olduğu da hatırlatıldı.