Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin ihracatına 2016 yılında 37 milyar dolar katkı sağlayan, 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koyan hizmet sektöründe, Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısını belirlemek için Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması düzenliyor. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren hizmet ihracatçısı firmaları, araştırmaya katılmaya davet etti.

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’na katılan firmaların kendi sektörlerinde konumlarını, genel sıralamadaki yerlerini görme fırsatı yakalayacaklarına işaret eden Ünlütürk, “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’nda sektöründe ilk 3’e giren ve Türkiye genelinde ilk 10’a giren firmalara ödüller verilecek. TİM’in yayınları ve sosyal medya hesaplarında başarı hikayelerine yer verilecek, katılımcı firmalar Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticareti ve Devlet Destekleri ile ilgili eğitimlerden yararlanacak. Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan hizmet ihracatçı firma temsilcileri yeşil pasaport sahibi olacak” diye konuştu. Başvurular http://www.tim.org.tr/tr/500.html linki üzerinden online ve ücretsiz olarak oldukça kısa süre içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Başvuruları 31 Temmuz tarihine kadar yapmak mümkün.

Firmalar neden bu araştırmaya katılmalı?

Sektörün ilk 3 firması ile Türkiye genelinde ilk 10’a giren firmalara ve belirli sektörlere özel ödüller veriliyor. Firmalar hem kendi sektörü içerisindeki konumunu, hem de genel sıralamasını ücretsiz olarak görme imkanına erişiyor. TİM’in yayınları ve sosyal medya aracılığıyla şampiyonların başarı hikayelerine yer veriliyor. Öte yandan ilk 100 hizmet ihracatçısına sertifika verilecek. Katılımcı firmalara, 2015/8 ve 2015/9 sayılı desteklere ilişkin “100 Soruda Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi” kitapçığı gönderilecek. Katılımcı firmalara “Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticareti ve Devlet Destekleri” ile ilgili eğitim verilecek. Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan hizmet ihracatçı firma temsilcilerine yeşil pasaport verilecek.