1997 yılından bu yana ihaleyle özel şirketlerin yaptığı çöp toplama ve temizlik işleri faaliyetleri artık Tire Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapılacak.

Tire Belediyesi, temizlik işleri faaliyetlerini kendi imkanlarıyla yürütecek. Yaklaşık 17 yıldır ihaleyi kazanan aracı temizlik şirketlerinin yaptığı çöp toplama ve depolama işlemleri, bundan böyle direkt Tire Belediyesi tarafından yapılacak. Bu sayede Tire Belediyesi yıllık ortalama 2,7 milyon TL kar edecek.

"ÇOK HAYIRLI BİR İŞ YAPTIK"

Temizlik şirketi ile aralarındaki protokolü meclis kararı ile feshettiklerini ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, fesih yüzünden hiçbir temizlik işçisinin mağdur edilmediğini belirtti. Temizlik şirketi ile aralarında borçlara yönelik ödeme takvimi oluşturulduğunu da sözlerine ekleyen Çiçek "1 milyon TL parayı bankadan meclis kararı ile kredi çekerek ödedik, temizlik şirketinde çalışan personellerimizi diğer şirketlere aktardık. Elimizde bulunan mevcut araçlarla çöp toplama işlerini sürdürüyoruz. Böylelikle çöp toplamı işleminin aylık maliyeti ortalama 360 bin TL’den 130 bin TL’ye düşmüş oldu. Zaten kesintilerden sonra belediyemize gelen para belli, bu parayla iş mi yapacağız, akaryakıt mı alacağız, maaş mı ödeyeceğiz? İlçemiz için çok hayırlı bir iş yaptık’’ dedi.