Torbalı Belediyesi personeline iş güvenliği bilincinin aşılanması için eğitim verildi.

Belediye Kültür Merkezi’nde (BKM) gerçekleşen iş sağlığı ve güvenliği kuralları A Grubu İş Güvenliği Uzmanı Makine Mühendisi Elektrik Teknisyeni Ali Çoban tarafından anlatıldı. Torbalı Belediyesi çalışanları mesleki eğitimler, iş kazaları, iş kazası sonrası yapılması gerekenler, iş başı eğitimleri ve hijyen konularında bilgilendirildi. Bunun yanı sıra, Torbalı Belediyesi Elektrik Atölyesi çalışanlarına temel elektrik eğitimleri verildi. Hizmet amaçlı kullanılan tüm mekanik aletlerin test çalışmaları yapılarak teslim edildi.

Belediyelerin çok tehlikeli iş kolunda olduklarını belirten İş Güvenliği Uzmanı Ali Çoban; “Kazaları önlemek için, emniyet alanını sistemli bir şekilde yönetiyor ve insanlar için anlaması ve uygulaması daha kolay, net kurallar içinde çalışıyoruz. Verilen eğitimlerde hem çalışanların hem de halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor. Belediyeye ait olan tüm tesislerde risk analizleri yapıyoruz. Eksik görülen konularda iyileştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sayede verimliliği ve hizmet kalitesini arttırıyoruz. Eğitim programımız 3 yıl önce başlatıldı. İyi yolda ilerliyoruz.’’ dedi.

İş sağlığı ve güvenliği programı kapsamında Torbalı Belediyesi’nde haftalık denetim ve raporlama yapılarak iş kazalarına sebep olabilecek riskler ortadan kaldırılıyor. İş sağlığı konusunda son derece hassas bir çalışma içerisinde olan Torbalı Belediyesi’nde hedef 2015 yılını iş kazası yaşanmadan tamamlamak.