Torbalı’daki Sokak hayvanları 2 veteriner hekim ve 6 bakım uzmanıyla sağlık kontrolünden geçiriliyor. Yaralı ve hasta hayvanlar ise tedavi ediliyor.

Havaların soğumasıyla birlikte sokak hayvanlarının barınma ve beslenme sorunları hayvan severleri kaygılandırıyor. Torbalı Belediye Başkanlığı sahipsiz, bakıma muhtaç ve hasta hayvanların tedavisi için kurduğu merkezde her gün onlarca köpeği, kediyi bakımdan geçiriyor. Torbalı Belediyesi tarafından açılan Hayvan Barınağı, bakım evi gibi çalışıyor. 100 metrekarelik kapalı alan, 1000 metrekarelik açık alanda 2 Veteriner hekim ve 6uzman personelle sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

VATANDAŞLARDAN TELEFON YAĞIYOR

Sokak hayvanlarına karşı duyarlı vatandaşların Torbalı Belediye’sine çevrelerinde gördükleri bakıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarını bildirmeleri halinde, ekipler hayvanları tedavi ettirmek üzere barınağa götürüyor. Ekiplerin sokak uygulamaları sırasında 2014 yılında 396 adet kedi ve köpek kısırlaştırılıp aşıları yapılarak yakalandıkları yaşam alanlarına yeniden bırakıldı. 79 Hayvan sahiplendirme sistemi ile yeni sahiplerine, mutlu yuvalarına kavuştu. İlçe sınırları içinde başıboş olarak dolaşan küpesiz hayvanları, ya da trafik kazası sonucu yaralanmış, bakıma, tedaviye muhtaç olanların 0 530 177 27 07 nolu telefonu aramaları yeterli oluyor.