Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye’nin zaman yitirmeden bütün sektörlerde markalaşarak tüketicileri yerli üretime yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve sanayi alanında 700 dolayındaki fabrikanın üretim yaptığı Torbalı’da “Yerli Malı Haftası” etkinliklerinde markalaşma çağrıları yapılıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, büyük önder Atatürk’ün 1923 İzmir iktisat kongresinde yerli malı tüketilmesi konusuna dikkat çektiğini belirterek şunları söyledi:

“Aradan geçen sürede görüyoruz ki, bu hedefe ulaşamadık. Nedeni ise rekabet potansiyeli yüksek markalar oluşturamadık. Üretim yapıyoruz lakin marka odaklı değiliz. Artık ülkeler değil, markalar, o markaların doğduğu kentler yarışıyor. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, oturduğumuz, bindiğimiz, dokunduğumuz her şey artık bir değeri ve markayı temsil ediyor. Yerli Malı Haftası yapıyoruz. Çocuklarımıza (yerli malı kullanın) diyoruz. Önlerine elma,portakal, kuru,üzüm, incir vs. koyuyoruz. Oysa asıl dikkat çekmemiz gereken endüstriyel ürünlerimizdir. İmalatımızdır. On binlerin ter döktüğü kendi gerçek mallarımızdır. Çok hızlı biçimde markalaşmak zorundayız. Ayrıca işyerlerimizin, alış-veriş merkezlerimizin adını lütfen Türkçe yapalım. Yabancı isimberaberinde yabancı marka algısını güçlendiriyor.AVM’leri gezdiğinizde mağazaların tamamına yakın yabancı markaları temsil ediyor. Yada yabancı isimle kendini tanıtıyor. Bu ciddi bir sorundur. Markalarımızın adını, ürünlerimizin adını güzel Türkçemizden koymalıyız.” şeklinde konuştu.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda düzenlenen “Yerli Malı Haftası” etkinliklerine katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, öğrencilerle uzun süre sohbet etti.