Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, 2. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda, mevcut şube başkanı Musa Turan, yeniden başkan seçildi.

Genel kurula CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Rıfat Sait’in yanı sıra TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜGİAD’ın Ankara, Çukurova, Bursa şube başkanlarıı ve yöneticileri, İzmir’in bazı STK’larının başkan ve yöneticileri katıldı.

VEKİLLER KONUŞTU

Genel kurulun konuk konuşmaları bölümünde CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara vurgu yaparak demokrasi, hukuk gibi alanlarda yaşanan kaos ortamında işten üretimden sanayiden büyümeden bahsetmenin zorluğuna dikkat çekti. CHP Milletvekili M. Ali Susam da yıllardır TBMM içinde ülkemiz sanayisi ve iş dünyasının gelişimi için verdiği mücadeleleri aktararak üretim ve istihdama dönük yapılandırılmayan hiç bir ekonomik modelin başarılı olamayacağını belirtti. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, STK’ların nitelik ve nicelik olarak gelişiminin ülkemiz gelişimi ile birlikte değerlendirilmesi gereğine vurgu yaparken, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise muhalefet tarafından sıkça kullanılan bayrak, vatan, Atatürk gibi değerlerin tüm ulusun ortak değerleri olduğunu belirterek bu hususlarda Balkan kökenli bir milletvekili olarak çok hassas olduğunu vurguladı. Her konuk konuşmacı konuşmalarında TÜGİAD’ın gerek ulusal bazda gerekse de bölgesel bazda çalışmalarını ve gelişimini dikkatle takip ettiklerini belirttiler.

“HİÇ BİR SİYASİ ANLAYIŞIN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ”

TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen de yaptığı, TÜGİAD olarak ideolojilerinin uzlaşma olduğunu belirterek, TÜGİAD içinde her görüşten, her kesimden üyelerin bulunduğunu, hepsinin farklı fikirlerde de olsa bir masanın etrafında buluşabildiğini, Meksika’dan Avusturalya’ya Rusya’dan Güney Afrikaya her ülkede, her kıtada Türkiye için çalışan neferler olduklarını ifade etti. Bu anlayışın kendilerine çalışma azmi ve gücü verdiğini kaydeden Yücelen, “TÜGİAD olarak bugüne kadar hiç bir siyasi anlayışın arka bahçesi olmadan eleştiri ve övgüyü hak edilen yerde kullanmaya özen gösterdik. Tek anlayışımız ve hedefimiz Türkiye’nin hak ettiği yere ulaşmasıdır” dedi. Orta Vadeli Plan’da açıklanan verileri de değerlendiren Yücelen, kur, faiz, sıcak para, cari açık, sanayi üretiminde düşen karlılık, ARGE ve inovasyona yönelik yatırımlarda yaşanan sorunlara da değinerek “TÜGİAD üyeleri arasında siyasi görüşe sahip ve siyaset alanında hizmet vermek isteyen tüm üyelerimizin arkasındayız. Hangi partiye gittikleri önemli değil, bizim için önemli olan ülkeye hizmet yolunda ellerini taşın altına koyma niyetleridir” diye konuştu.

TEK HEDEF İZMİR

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan, yaptığı konuşmada kuruldukları günden bugüne yapılan çalışmaları aktardı. Bugün ortaya çıkan başarı tablosunda emeği geçen tüm arkadaşlarına teşekkürlerini sunan Turan, TÜGİAD Ege’yi kurarken hiç bir kimse ya da kuruma rakip ya da alternatif olma düşüncesinde olmadıklarını belirterek, “İzmir’deki, Ege’deki tüm iş dünyası aktörleri ve STK’lar ile her türlü çalışma ve işbirliğine hazırız. Tek hedefimiz ve misyonumuz İzmir’in kalkınma ve gelişimi mücadelesine katkı verebilmektir” ifadelerini kullandı. Turan, TÜGİAD Ege Şubesi olarak yürüttükleri projeler hakkında bilgi verirken, kendilerini İzmir Kent Konseyi’ne davet eden, Başkan Güman Kızıltan’a ve İZKA Kalkınma Kurulu’na davet eden Başkan Kemal S. Çolakoğlu’na şükranlarını ifade etti.

BAŞKAN MUSA TURAN

Genel Kurulda 1. döneme ait faaliyetler ve hesaplar görüşülerek ibra edildi. Seçimlere tek liste olarak gidildi ve yönetim kurulu asil listesinde, Musa Turan Sema Aydın, Nihat Baç, Can Yavaş, N.Birkan Karayılanoğlu, Evren Taşkıran, Ş.Cem Akçay, Arda Işık, Sami Baz; yönetim kurulu yedek listesinde ise Emre Aksoy, Özlem Gültekin, Tolga Karaöz, Nafiz Uybat, Aydın Yalçın, Başak Akman, Zerrin Kök, M.Soner Babüroğlu ve Hasan Okyar Bayraktar yer aldı. Denetleme kurulu asil listesinde, Bilgen Salih Narlı, Erdem Demir, Salih Baz; yedek listesinde ise Yakan Biçer, Bahar Çayır ve Burak Erkoç yer aldı. Yapılan seçimlerde aday liste oy birliği ile seçildi. Seçim sonrasında teşekkür konuşmasını yapan şube başkanı Musa Turan kendilerine gösterilen bu güvene layık bir azim ve güç içinde çalışmalarına devam ederek TÜGİAD bayrağını onurla taşımaya devam edeceklerini belirtti.