Türkiye’nin Ankara’da bulunan ve bu günlerde kapatılması ile gündemden düşmeyen, Ankara Otelcilik Okulu’nun ilk mezunlarından bir kısmı Foça’da buluştu. Yetiştirdiği öğrencilerle Türk Turizmini 50 yıldır ayakta tutan, çaliştıkları veya yönettikleri her işletmeyi ileri taşıyan, iş arkadaşlarınına örnek olan, arkalarından mesleğe intikal etmiş genç meslekdaşlarına güncel turizmin tüm detaylarını öğretmeye çalışan, emekli olduktan sonra bile, meslekten kopmayan örnek otelciler olarak, Hotel Karacam’da bir araya geldiler. 2014 yılının durum değerlendirmesini ve 2015 yılı için beklentileri konuştular.

Aralarında TOLEYİŞ Sendikası Ege Şube Başkanı Habib Karakuş, yatırımcı Münir Gözen, Şehsuvar Latif Can ve Eski Efes Oteli yönetim kadrosundan Sedat Çanakcı, Hasan Ali Kılıç, Ethem Alangün ve Ertuğrul Sevim’in de bulunduğu toplantıda konuşan Ertuğrul Sevim, “Bugün, Ege’nin incisi Foça’da, okulumuz mezunlarından, Sebahattin Karaca’nın Oteli olan Karacam’da, Ankara Otelcilik Okulu ilk mezunlarından bir bölüm eski günleri yad ederek güzel bir gece geçirmek ve anıları paylaşmak üzere toplandık. Geriye baktığımızda su gibi geçen yıllar, 1960’lı yıllarda başladığımız turizm ve otelciliğin her geçen gün yeşerdiği ve geliştiği ileri teknoloji ve yöntemlerle değişik boyutlara geldiği, hizmet anlayışının değiştiği bir gerçektir. Turizm ve otelciliğin yeşermeye başladığı, 1961/1964 yılından itibaren mezun vermeye başlayan bir okulun mezunları olarak onur ve gurur duyuyoruz. Değerli ve mümtaz eğitmenlerimiz sayesinde, Türkiye’de turizm ve otelciliğin yeşermesinde büyük pay sahibi olduk, almış olduğumuz bilgi ve beceri ve amatör ruh ile hizmet etme eğilimi içine girdik. Yapmış olduğumuz işe insan sevgisini ve meslek aşkını katarak Türk turizminin ilerlemesinde önemli görevler üstlendik. 50 yıl boyunca icra ettiğimiz mesleğimizle gurur duyduk’’ dedi.

Geriye baktıklarında aradan yarım asır geçtiğini ifade eden Sevim, rüzgar gibi geçen anılarla dolu 50 yılı başarı ile doldurmuş olmanın haklı gururunu taşıdıklarını kaydederak, ’’Bundan sonrası için, sağlık, huzur, güzellik kardeşlik içinde, Türk turizminin kalkınması uğrunda, hepimiz, her zaman, 50 yıllık birliktelik içinde elimizden geleni esirgemeyeceğiz” diye konuştu.